Korb Zoltán kapta a PTE Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját

****

 

 

 

 

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szenátusa 2000 óta minden esztendőben a Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjjal ismeri el egy-egy sajtóorgánum vagy médiamunkatárs munkáját, mellyel hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. A 2021. évi elismerést Korb Zoltán, az MTVA Baranya megyei hírügynökségi tudósítója vehette át a PTE vezetésétől szerda délelőtt.

 

Immár több mint húszéves hagyomány a Pécsi Tudományegyetemen a Pécsi Felsőoktatásért sajtódíj, mellyel elismerik egy-egy sajtóorgánum vagy médiamunkatárs lelkiismeretes tevékenységét, melynek révén segíti a PTE híreinek, kutatási eredményeinek társadalmi körökben történő terjesztését. A pandémia miatt elmaradó, hagyományos PTE Adventi Sajtószalon híján az idei sajtódíj átadására szűk körben, 2021. december 15-én kerülhetett sor.

 

Az elismeréssel járó oklevelet és a PTE címerével ellátott aranykitűzőt Miseta Attila, a PTE rektora és Decsi István kancellár adta át a PTE Rektori Tanácstermében.

 

A sajtódíj átvételét követően Korb Zoltán elmondta: „Nagy elismerés ez számomra, hiszen mindig azok a visszajelzések a legértékesebbek, amelyek azoktól érkeznek, akikről napi szinten tudósítok. Márpedig a PTE, mint Magyarország első egyeteme, és mint a Dél-Dunántúl legnagyobb foglalkoztatója, meghatározó szereplője a régiónak. A hírügynökségi tudósítóként eddig eltöltött mintegy hat évem alatt 1800-nál is több hírt és tudósítást írtam, amelyekből átlagban minden tizedik a PTE-ről szólt, vagy érintette az intézményt" - emelte ki a díjazott.

 

Korb Zoltán éppen húsz éve, 2001 óta dolgozik a médiában: kezdetben a Campus című egyetemi lapnak írt, de az Új Dunántúli Naplónál gyakornokként is dolgozott, majd több éven át a pecsinapilap.hu hírportál szerkesztő-újságírója volt. 2007 és 2010 között a pecsiujsag.hu szerkesztő-újságírója, majd 2010 és 2015 között a Pécsi Hírek hetilap és a pecsma.hu hírportál főmunkatársa volt. Ezekben az években a Magyar Hírlapot is tudósította Baranyából. 2015 és 2019 tavasza között a pécsi önkormányzat kommunikációs feladatait látta el. Az MTVA-t - korábban az MTI-t - 2011 és 2015 között hírügynökségi másodtudósítóként segítette, majd 2019 tavasza óta immár főállásban, megyei hírügynökségi tudósítóként szolgálja.

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Életfolyamatok