Könyvkukac ajánlja-Csáky Zoltán: A Jóisten politikája

"Arcélek" - beszélgetések a magyar nagyvilágban Megjelent Csáky Zoltán, a Duna Televízió műsorvezetőjének új könyve, A Jóisten politikája

 

A Jóisten politikája címmel jelent meg Csáky Zoltán, a Duna Televízió szerkesztő-műsorvezetőjének új könyve, a PONT Kiadó gondozásában. A nemrég a Duna Televízió örökös tagjává választott, a csatorna alapítói közé tartozó újságíró - aki emellett többek között Julianus-díjban, Sajtótisztességért-díjban és Pethő Sándor-díjban is részesült - a Nemzet Televíziójában hetente látható portréműsorában, az Arcélekben olyan személyiségeket mutat be, akik magatartásukkal, munkájukkal, cselekedeteikkel példát mutatnak a közösségnek. A Beszélgetések a magyar nagyvilágban alcímű kötetben ezen interjúk egy részét olvashatják, többek között Jankovics Marcell rajzfilmrendezővel, Ferge Zsuzsa szociálpolitikussal, Haszmann Pállal, a csernátoni tájmúzeum vezetőjével, Bilibók Ágoston nyugalmazott vasutassal, a történelmi Magyarország gyimesbükki őrházának gondnokával, Tempfli József nyugalmazott nagyváradi püspökkel, Görgey Gábor íróval, vagy Bethlen Farkas verőcei polgármesterrel.

A kötetben az interjúkon kívül megtalálható a szerző A magyarságról, Erdélyről, a médiáról - másképp című, Zürichben elhangzott előadásának írott változata, beszélgetést olvashatnak Egyed Ákos történésszel arról, kik a székelyek, valamint a Nem vagyunk árvák, van édesanyánk... /Moldvai csángómagyar keresztalja útja Klézsétől Csíksomlyóig/  című dokumentumfilm forgatásakor készült interjúkat is elolvashatják.

 

„Csáky Zoltán és a Duna Televízió mondhatni együtt indulnak, hogy a Kárpát-medencében, Európában és Észak-Afrikában, majd a Duna Televízió II., azaz az Autonómia csatorna üzemeltetése óta a nagyvilág magyarjai a műholdas kommunikáció révén egymást kereshessék, és egymást meg is találják... Csáky Zoltán televíziós szerkesztőmunkájában nem csupán eseményeket és adatokat rögzít. A kommunikációs munkásnak és alkotónak azt a szerepkörét választotta, hogy a beszélgetőtársaiba, interjúalanyaiba valósággal szuggerálja az egyetemes kultúra értékei mellett a magyarságszolgálat, az értékteremtés szükségességét..." - méltatta a szerzőt Sylvester Lajos a Julianus-díj átadásán, 2009. december 5-én.

 

Csáky Zoltán A Jóisten politikája című kötete a PONT Kiadó gondozásában jelent meg; a könyv ára 3150 Ft.

 

 

 

Ajánljuk figyelmükbe a Duna Televízió honlapját, melyen megtekinthetik az Arcélek korábbi adásait:

 

http://www.dunatv.hu/musor/musorok/arcelek.html

 

 

 

A Csáky Zoltánnal készült korábbi interjút itt olvashatják:

 

http://www.dunatv.hu/musor/musorvezetok/csakyzoltan.html

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!