Könyvkukac ajánlja-Az Erő

Nem olvastam A Titok című könyvet, de volt elképzelésem róla, hogy mi a lényege. Mikor megkaptam az írónő Az Erő című legújabb kötetét, arra gondoltam, ha törik, ha szakad, ezen most végig rágom magam

 

Bár a könyv borítóján lévő kép az írónőről kissé elrettentő volt: leginkább úgy néz ki, mint egy amerikai háziasszony, aki most már igazán boldog, mert jól nagyon sikerült a legutóbbi szépészeti beavatkozása. Platina szőke hajjal és igen erős sminkben bíztat minket arra, hogy a segítségével gyökeresen megváltoztassuk az életünket.

Az elméletnek amit Rhonda taglal, (magyarul igen viccesnek hangzik a neve, de hát erről végképp nem tehet) az a lényege, hogy mindent visszakapsz az életben. Ez egy igen régi gondolat, amit ő alá is támaszt különböző idézetekkel. Az idézetek sajnos nem a szerző kereste és találta, hanem „Josh Gold igényes és aprólékos tudományos és történelmi kutató munkájának" köszönhető; ahogy azt megtudhatjuk a könyv elején található köszönetnyilvánításokból, de hát így megy ez már az olyan műveknél, amit milliók olvasnak.

Az Erő zavaróan egyszerű nyelven van megírva, és szájbarágósan foglalja össze öt oldalanként a mondanivalóját. Ezenkívül, az európai olvasónak túlontúl amerikai az életérzés, amit a mű nyújt. A testsúly és a pénz kérdése kissé túlreprezentált az olvasók feltételezett vágyai között, de mindezek a komoly hátulütők ellenére, van valami, ami miatt igen sokszor arra kényszerülünk olvasása közben, hogy szembe nézzünk önmagunkkal, legfőképp a vágyainkkal. Ősi trükkök ezek, de ebben a „rohanó világban" hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk, és könyv ereje pont ebben van, hogy a rohanó világhoz igazodik: nem kell forró kád, pohárpezsgő és illatozó gyertya ahhoz, hogy elérjen hozzánk az üzenet.

Márpedig, el kell, hogy érjen minket, mert ezen egyszerű recept segítségével minden vágyunk teljesülhet. Ezt most minden irónia nélkül mondom, mert el tudom, képzelni, hogy így van, csak a módszer olyan magas szintű elsajátítása szükséges a siker érdekében, amire kevesen képesek. De egy próbát mindenképp megér. Mert „a hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit nem lát - ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz." Szent Ágoston

 

 

Fekete Felícia

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#4. 2010. december 14. 15:04
A könyv nem az én műfajom, de a kritika stílusa bejött ;o)
(Mellesleg anyunak felhívom ajánlódra a figyelmét, mert neki viszont tetszett a Titok is :D)
Felicia
#3. 2010. december 13. 18:00
Nekem is segített most ez, (a kocsmai felírat még jobb :)
előzmény: Döme Zsuzsa hozzászólása, 2010. december 8. 18:50
Döme Zsuzsa
#2. 2010. december 8. 18:50
Ha padlón van az ember, akkor minden tanács a legjobbkor érkezik. Én olvastam A titok c. könyvet, s az akkori lelkiállapotomban megvigasztalt. S vajon mikor nincs szüksége az embernek vigaszra? (Jut eszembe: Lesz vigasz - hirdeti egy somogyi kiskocsma cégjelzése.)
Gratulálok, Felícia, s jó, hogy felhívtad a figyelmet a könyvre.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek