Klasszisok találkozása

Együttműködik a Magyar Nemzeti Múzeum és a Pappas Auto Magyarország

A Pappas Auto Magyarország Kft. 2021 decemberében új együttműködést indított el a Magyar Nemzeti Múzeummal, amelynek keretében Magyarország vezető Mercedes-Benz márkakereskedése több járművel támogatja a múzeum munkáját és mobilitását.

Az együttműködés alapját az olyan közös értékek adják, mint a minőség, a szakértelem, az elegancia és a professzionalizmus. Mindkét márka hisz a tradíció és az innováció fontosságában, abban, hogy a hagyományok és a múlt tisztelete nélkül a folyamatos fejlődés és megújulás nem lehetséges.
Június 23-án, közös sajtótájékoztatón jelentették be hivatalosan a két márka együttműködését, amelynek keretén belül több személy- és haszongépjárművel támogatja a Pappas Auto a Múzeumot. Köszöntőt mondott L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint az eseményen részt vett Benedikt Margreiter,  a Pappas Auto Magyarország Kft. osztrák ügyvezető igazgatója.

A sajtóeseményen érkeztek meg - a Készenléti Rendőrség biztosításával, speciális műtárgyszállító teherautóban - azok a páratlan honfoglaláskori műkincsek is, amelyeket a 20. Múzeumok Éjszakáján láthat először a sajtó és a nagyközönség június 25-én. Az október végéig látogatható kiállítás megnyitójára 22.00-kor kerül sor egy rendhagyó és különleges kiállításmegnyitón. A soha nem látott kiállításon, egyedi installációkon, most először tekinthető meg egyszerre, együtt az összes tarsolylemez, amelyet eddig találtak a Kárpát-medencében, és amelyeket restaurált formájukban csodálhat meg a nagyközönség.. A teljes gyűjtemény 37 darabból áll, a kiállítás szenzációja az a tarsolylemez és az a veretes tarsoly, amelyet ez év elején találtak Pátyon.
„A Magyar Nemzeti Múzeum kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan támogatókkal, partnerekkel tudjon együttműködni, akik szenvedéllyel, gondoskodással és szeretettel viselik gondját a kiállítási tárgyaknak és saját vállalati szakterületükön különleges tudással rendelkeznek" - emelte ki az együttműködés kapcsán L. Simon László főigazgató, aki hozzá tette: Elindult egy üzlet és misszió, amely mintát mutathat a többi nagyvállalat számára is."

"Legyen a kultúra támogatása polgári erény!" - zárta gondolatait a főigazgató.

Ezt követően köszönetet mondott Hoffmann Józsefnek, a Salisbury Kft. ügyvezetőjének, az új kiállításhoz kölcsönzött műkincsekért, valamint Prosek Zoltánnak, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójának a világszínvonalú restaurálási munkáért.

„A Pappas Auto számára mindig is kiemelten fontos volt, hogy olyan projekteket támogasson és olyan szervezetek mellé álljon, amelyeknek, amellett, hogy sokat tesznek a közösségért, társadalmi szerep- és felelőségvállalásuk is kiemelkedő. Ezen elvárások mentén indult el a közös gondolkodás a Magyar Nemzeti Múzeummal, mely tavaly év vége óta partnerévé is vált a Pappas Autonak. A két márka szenvedélye és kultúrája találkozik az együttműködésünkben."- emelte ki köszöntőjében Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Szeretünk élen járni, nemcsak a prémium autók értékesítésében, hanem a kultúra, a társadalmilag fontos értékek felkarolásában is. A világon számos múzeum folytat együttműködést és ápol jó kapcsolatot a versenyszféra szereplőivel. Éppen ezért régóta terveztük, múzeumokat is támogatni szeretnénk. Ennek a törekvésünknek a manifesztációja a Magyar Nemzeti Múzeummal kötött partnerség, melynek keretén belül több Mercedes-Benz modellel segítjük a múzeumi dolgozók mindennapi munkáját, mobilitását" - zárta beszédét Pais József ügyvezető igazgató.

A X. századi magyar ötvösművészet kiemelkedő alkotásait 2022. június 25-én 22 órakor, ünnepélyes megnyitó keretében mutatják be, a kiállítás október 30-ig látogatható.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek