Kihirdették a III. TITÁNium színházi pályázat eredményét

Győztes titánok a Jurányi Házban

 

Három  produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a FÜGE Produkció 35 év alatti alkotók részére kiírt pályázata keretében. Ennek végeredményét június 6-án hirdették ki a Jurányi Inkubátorházban, ahol második alkalommal adták át az Év Titán-fődíjat is.

 

Kulcsár Viktória a Füge Egyesület elnöke, a Jurányi Ház vezetője a szemléről:

,,Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: olyan fiatal színházi alkotóknak adunk lehetőséget a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára. A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) keresett meg bennünket új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, „tenniakarást", vágyat akarjuk egy helyre összpontosítani és hagyományteremtő céllal évről évre értékként felmutatni."

A három elkészült előadás ugyancsak versenyezni fog egymással, az évad során bemutatott előadások rendezői közül kerülhet ki az Év Titánja fődíj várományosa, aki a következő, 2015/2016-os színházi évadban - többek között a MasterCard támogatásával - létrehozhat egy nagyobb költségvetésű, nagytermi produkciót az alábbi helyszínek egyikén: Átrium Film- Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, MU Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza.

Az idei 57 beérkezett pályázatokat elbíráló kuratórium tagjai Bánfalvi Eszter (színész), Enyedi Éva (dramaturg, színész), Litkai Gergely (menedzser), Szikszai Rémusz (színész, rendező), Ugrai István (kritikus, producer).

A győztes titánok:

 

Sipos Balázs
A bemutatásra kerülő darab: Sinistra körzet
Helyszín: Mu Színház

    laudáció: Enyedi Éva, a díjat átadta: Kulcsár Viktória

 

Hegymegi Máté

A bemutatásra kerülő darab:  Kohlhaas Mihály

 Helyszín: Jurányi Ház

    laudáció: Bánfalvi Eszter, a díjat átadta: Kulcsár Viktória

 

Kelemen Kristóf

A bemutatásra kerülő darab: Közönséggyalázás, 1969

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza

    laudáció: Szikszai Rémusz, a díjat átadta: Szabó György

 

A három nyertes mellett még egy potenciális negyedik helyezettje is lett a programnak, melyet a zsűri ugyancsak nagyon ígéretes munkának talált, azonban jelenleg a produkció anyagi forrás hiányában nem tud megvalósulni, de a szervezők törekednek arra, hogy a 2015/2016-os évadban az előadás létrejöhessen. A potenciális negyedik helyezett Widder Kristóf.

 

A 2014/2015- ös évad során bemutatott előadások rendezői (Fekete Ádám, Geréb Zsófia, Eke Angéla - Márkus Sándor,Szivák-Tóth Viktor) közül az idén az Év Titán -fődíj várományosa Fekete Ádám, aki a MasterCard felajánlásának köszönhetően pénzjutalomban részesült.

 

Az Év Titánja: Fekete Ádám /Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben)/

   köszöntötte: Tasnádi Bence

 

A projekt kiemelkedő támogatója a MasterCard. További támogatók: Polgár Krisztina Emlékalap, Manna Produkció, Orlai Produkciós Iroda, Mu Színház, Trafó, Füge Produkció, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!