Kétszeres magyar rekordkísérlet, teaművészet és japán dobosok a Kálvin téren

****

 

 

 

 

Szeptember 29-én 16 órától a Kálvin téren japán dobosok produkciója nyitja meg egy kétszeres magyar rekordkísérlet felállítását. A tradicionális japán teaművészet eszközeit Európában egyedülálló méretűre nagyították fel a szervezők. Hazánk legnagyobb csészéjét és matcha habosító eszközét mutatják be, melyekkel egy Urasenke teaművész készíti el a japánok zöld aranyának is hívott italt. A látványos bemutatóra érkezőket ingyenes teakóstoló is várja.

 

A népszerű Kálvin téri matcha teázó, a Matcha Tsuki előtti terasz egy délutánra átalakul és két magyar rekordkísérlet helyszíne lesz. Szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától itt lesz látható majd Európa két legnagyobb matcha tea készítő eszköze: egy hatalmas chawan és egy méretben ehhez passzoló chasen. A chawan (ejtsd: csáván) egy széles szájú kerámia edény, amelybe az átszitált porrá őrölt zöld tealevelek, vagyis a matcha kerül. Forró vizet öntenek rá, majd egy bambuszból készült keverő, a chasen (ejtsd: császen) segítségével habosítják fel és keverik csomómentesre.

 

A szakma kiemelkedő alakja, Rajzó-Kontor Kornélia Urasenke teaművész vezeti majd a performance-t, aki egy különleges előadással is készül az eseményre érkezőknek. A minden tekintetben autentikus hangulatról a Taiko Hungary Japándob Egyesület gondoskodik. Tökéletesen kivitelezett előadásmód és látványos show-elemek teszik majd igazán hatásossá a két-három szólamban megszólaló dob előadást. 

 

A részt vevők nemcsak szemtanúi lehetnek két magyar rekordkísérletnek, hanem ingyenesen megkóstolhatják a matcha teát is.

 

Dátum: 2022.09.29. (csütörtök) 16:00 óra

Helyszín: Matcha Tsuki, 1053 Budapest, Kálvin tér 2.

Belépés: ingyenes

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek