Képes beszéd

Új művészeti sorozat indult

 

 

"A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindig, mindig játszani" - hangzik fel Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című híres versében. A mű mellett sok más gyönyörű vers és különleges dallam hallható a MANK és az Új Társadalom Intézet Alapítvány új, Képes beszéd címmel induló online irodalmi-művészeti programjának első, 2021 márciusának végén megjelent felvételén.

 

Az első adásban Takács Bence Ervin MMA-ösztöndíjas előadóművész, a TV2 Tények műsorvezetője és AG Weinberger blues gitáros, énekes improvizatív műsorban repít el minket a művészetek világába, miközben a hallottakat Verebélyi Diána képzőművész festi vászonra.

A programsorozat további részeiben szintén izgalmas összművészeti utazásra invitálnak minket, így áprilisban és májusban egy-egy, az online térben megjelenő videóval ismertetik meg a hazai művészeti élet remekeit a közönséggel. A magyar irodalom kincseit szavalja többek között majd Szersén Gyula Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas és Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, ráadásul a 80 éves korában elhunyt Szersén Gyula egyik utolsó felvételét láthatjuk a videóban. A két művész tolmácsolásában hallhatjuk viszont többek között Illyés Gyula, Ady Endre és József Attila verssorait.

A harmadik adásban Kisfaludy Zsófia színésznő, magánénekes előadása látható, akit gitáron Hajdú Lívia kísér: közreműködésükkel Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Rúzsa Magdolna vagy éppen Cserháti Zsuzsa művei kelnek új életre.

A programot kezdeményező Takács Bence Ervin, a Mondj Te is egy verset kulturális egyesület alapítója és az Új Társadalom Intézet Alapítvány missziója hazánk verskincsének megismertetése és megszerettetése, a pódiumművészet szellemet és lelket építő eszköztárának népszerűsítése, a helyi közösségek értékalapú megerősítésének elősegítse. Ezen célkitűzések mentén fogott össze a vizuális művészetek központjával, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amely sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez járul hozzá, miközben országszerte a művészek és a műértő közönség támasza.

 

A felvételek elérhetők a MANK felületein: honlapján (www.alkotomuveszet.hu ), Facebook, Instagram és Youtube oldalán.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Nagyszombat