Karácsonyra hangolódva

November 29-én, immár hagyományszerűen, ismét ünnepi díszekbe vonták Budapest egyik legelegánsabb luxushoteljét, a Budapest Chain Bridge szállodát.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is félretették a dekoratőrök a korábbi esztendőkből maradt „szokásos" ünnepi díszeket, és az önismétlés helyett új koncepciójuk kialakításakor a karácsonyi zene és a tánc kapta a fő szerepet. Természetesen a különböző melódiák a betérő vendégeknek nemcsak a hallójáratait kényeztetik lágy dallamaikkal, hanem a hatalmas aulába belépve óriási hangjegyek, táncoló papírszobrok és hanglemezekkel ékesített karácsonyfa képe hagyja különleges lenyomatát retinájuk gyönyörre éhes részeiben.

 

És ha már a két legfőbb érzékszervünk el lett kápráztatva, akkor érdemes a többire is figyelmet szentelni. A megnyitón kínált ételek mind ízükben, mind tálalásukban kitűnőnek bizonyultak, viszont szerkesztőségünkre gyakorolt hatásuk eltörpült az italkínálat mellett. Természetesen idén is megkóstolhattuk a legújabb fatörzs tortát, melyet a szálloda szakácsainak édes kis innovációs csodájaként is jellemezhetnénk, de a meleg italok illata - akár alkoholos, akár mentes kivitelben - volt az, mely igazán magához, majd elcsábított bennünket. Bár ezen sorok írója kifejezetten nincs oda a forralt borért, ezúttal - a felesége poharából kóstolva,- új utakra lelt az ízek birodalmának útvesztőjében. A mai napig áhítozva, néha elmerengve gondolok vissza a cukorsüveget égetett rummal karamellizált mesterműre, melyből csak némi pironkodás után mertem második körben is rendelni.

 

Ahogy a korábbi években, úgy biztos vagyok benne, hogy idén is, a múlt hagyományait követve, civilben még visszatérünk ebbe a csodás hotelbe, hogy az üvegliften felszálljunk a legfelsőbb szintre. Innen madártávlatból a felhőket és az aulában magasan lebegő repülőt is magunk alá utasítva megcsodálhassuk ezt a lenyűgöző karácsonyi kiállítást. És ha már ott vagyunk, talán egy - tudjuk milyen - ital is lecsúszhat...

 

Korábbi évek élményei:

Egyestés karácsony

Luxus a köbön - Ünnep a szívben

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek