JÚNIUSBAN IS VÁLTOZATOS PROGRAMOKKAL VÁRJA LÁTOGATÓIT A NEMZETI MÚZEUM!

****

1000 ÉV MAGYAR KÜLPOLITIKÁJA

 A magyar történelem egészéhez hozzátartozik Magyarország külpolitikai irányainak megismerése. A Magyar Királyság dicsőséges évszázadai, a kora újkor viszontagságos időszaka, a 18-19. század mozgalmas periódusain át a 20. századi Magyarország Európában elfoglalt helyét, a róla élő képet, dinasztikus és diplomáciai kapcsolatrendszerét fogjuk feltárni a tárlatvezetés során az MNM állandó történeti kiállításában fellelhető tárgyak segítségével.

Időpont: 2021. 06. 09. szerda, 16:00
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Történeti kiállítás
Jegyvásárlás

PREMONTREI RENDI TÁRLATVEZETÉS

A Premontreiek 900 kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetéseken az érdeklődők a mai premontrei rendtagok egyéni szemszögéből tekinthetik meg a műveket. A rend kilencszáz éves örökségének egy-egy szeletére tekintve számtalan történet, anekdota, rendi hagyomány, személyes élmény és gondolat kerülhet a felszínre. A rendi tárlatvezetések célja az, hogy a műtárgyakon keresztül a premontreiek lelkiségéhez és karizmájához is közelebb kerülhessenek a látogatók.

A tárlatvezetést tartja: Holnapy D. Márton O.Praem.

A program a kiállításra váltott jeggyel látogatható és regisztrációhoz kötött!

Időpont: 2021. 06. 09. szerda, 17:00
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Pulszky-terem

Regisztráció

EMLÉKHELYEK NAPJA | A MÚZEUMKERT TITKAI

 A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is. Mind a Magyar Nemzeti Múzeum, mind a Múzeumkert életére is tragikusan hatottak 1956 őszének történései, ugyanis a Magyar Rádió épületének közelsége miatt az épület már október 23-tól az események középpontjába került.  A szakmai vezetés során feltárulnak a múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók. Természetesen a Múzeumkert múltjának más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során. 

Találkozópont: Arany János-szobornál! A változékony időjárás okozta programváltozással kapcsolatban kérjük, hogy figyeljék a regisztráció során megadott e-mail fiókjukat a programot megelőzően! 

A program ingyenes, de regisztrációköteles!

Időpontok: 2021. 06. 20. vasárnap, 10:00 és 14:00 

Helyszín: Múzeumkert

Regisztráció (10:00)
Regisztráció (14:00)

EGY KIRÁLYTALÁLKOZÓ ÖRÖKSÉGE

 

„V4 - Visegrádi Négyek" tárgyai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Hogyan kapcsolódnak a tárgyak egy nemzet történetéhez? Milyen lengyel, cseh, szlovák kötődésű tárgyakat őriz a Magyar Nemzeti Múzeum? Milyen formában jelennek meg ezek a kérdések a múzeumi kiállításban, hogyan reprezentálják a kapcsolatot az említett népek között? Tárlatvezetésünk során a történeti kiállítás ismert és kevéssé ismert tárgyainak segítségével tekintjük át a Visegrádi Négyek reprezentációját a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Időpont: 2021. 06. 22. kedd, 16:00
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Történeti kiállítás

Jegyvásárlás

VASZARY JÁNOS: SZENT NORBERT (PREMONTREI TÁRGYTÖRTÉNETEK 1.)

 

Premontrei tárgytörténetek sorozatunkban a Premontreiek 900 című kiállításon látható különleges műtárgyak történetéről és jelentőségéről beszélgetünk szakértőkkel. Vaszary János Szent Norbert festménye kiállításunk nyitóképe, és a rend számára is kiemelt jelentőségű. Ma a zsámbéki Keresztelő Szent János-plébániatemplom egyik oltárképe, de meglepő módon a szakma eddig nem is tudott a festmény létezéséről. Beszélgetésünkön kiderül, hogyan került az alkotás Zsámbékra, és arra is választ kapunk, hogy miként vált a premontrei rend identitásképző alkotásává a szocializmus évtizedeiben.

A program a kiállításra váltott jeggyel látogatható és regisztrációhoz kötött!

Időpont: 2021. 06. 23. szerda, 17:00
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Pulszky-terem

Regisztráció


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek