Jerry Lee Lewis és a tűsarkú cipő

Hogy kerül a tűsarkú cipő az asztalra?

Jerry Lee Lewis és a tűsarkú cipő

 

Most joggal kérdezhetné a kedves olvasó, hogy kerül a tűsarkú cipő(csizma) az asztalra, vagyis mi köze a tűsarkúnak Jerry Lee Lewis-hoz, ezért hát röviden elmesélem.

Gyermekem és jómagam is rajongói vagyunk a „Gyilkos” néven elhíresült, ennek ellenére világszerte ismert énekes zenésznek, aki különleges stílusával, idős korára sem apadó életkedvével és lendületével, a róla készült film révén is, rég belopta magát a szívünkbe. Tény, ami tény, tagadni hiábavaló lenne, nagyon kedveljük nem csak a zenéjét, az egyéniségét is.

Ezért, amikor kiderült, hazánkba látogat, magam beszéltem rá a fiamat, semmiképpen el ne szalassza, mindenképpen legyen ott a koncertjén, a borsos belépőjegy árát én fedezem, tekintse ajándéknak.

Arra azért nem gondoltam, hogy nagylelkű ajánlatom ellenére, még a koncertjegyet is nekem  kell megvennem, de mivel fiam éppen vidéken időzött, kénytelen-kelletlen, nekiláttam a beszerzésnek.

Internetről megtudtam, melyik a lakásunkhoz legközelebbi jegyiroda, ezért az ikerpláza egyik épületében kezdtem el az árusítóhely felkutatását.

Mivel nem találtam, gondoltam, a biztonsági őr majd útba igazít. A megkérdezett azonnal hárított: tíz éve dolgozik ott, de neki erről fogalma sincs, kérdezzem meg az információt. Hosszas keresgélés után ráakadtam az információs pultra, melyen udvarias szövegű táblácska fityegett, arról tájékoztatván, aktuálisan csak a pláza másik épületében működik az információs szolgálatuk.

Hozzá kell tennem, tombolt a nyár, s amikor az épületből kiléptem az utca 40 fokos levegőjébe, majdnem hanyatt estem a hirtelen rám zúduló melegtől. Azért csak átcaplattam a másik épületbe. Viszonylag gyorsan megtaláltam az információs szolgálatot, ahol a fiatal hölgy röviden közölte, a jegyiroda egy utazási irodában üzemel, menjek vissza az előző épületbe.

Újra kimentem az utcára, és a 60 fokos hőség szintúgy mellbe vágott, mint előzőleg. Ekkor már volt, aki utánam nézett a pláza előtt ácsorgók közül, vajon mit ingázik ez a nő az üzletházak között?!

Az elsőnek meglátogatott épületben hamarosan megtaláltam az utazási irodát, ahol egy kedves hölgy jóakaratúlag közölte, valóban foglalkoznak koncertjegy árusítással is, de jelenleg a munkatársai utakat adnak el, hosszabb ideig várakoznom kellene, ő azt ajánlja, menjek vissza a kettes épületbe, ahol a műszaki áruházi részlegben - a televíziók, rádiók, DVD-k és CD-k mellett, többek között - koncertjegyet is vehetek.

Kimentem ismét az immár 80 fokos hőségbe, és az ácsorgók fennakadt szemeinek kereszttüzében visszaszédelegtem a másik épületbe, ahonnan percekkel azelőtt kijöttem.

A műszaki áruházban nem sokáig kellett keresgélnem, kis útbaigazítást is igénybe véve, hamarosan ráakadtam a megfelelő pultra.

- Mondja kérem, árulnak itt koncertjegyet?

- Hogyne - hangzott a várva várt felelet.

Na, végre - sóhajtottam fel magamban -, mégis csak meglesz az a fránya belépő, és egyenesen rátértem a lényegre.

- Akkor kérnék egy belépőt, de jó helyre, a júliusi Jerry Lee Lewis koncertre.

- Sajnos, nem tudok jegyet adni - mondta az eladó.

- De hisz épp most említette, lehet Önöknél jegyet venni!

- Ez így igaz, de tíz perce érkezett a hír, az énekest kórházba szállították, megműtik. A koncert elmarad, talán novemberben - ha még megéri az idős zenész -, pótlólagosan megtartják.

Ekkor határoztam el, hogy Jerry Lee Lewis jóvoltából, a koncertjegy árából, egy tűzvörös tűsarkút veszek magamnak, amire már úgyis olyan régóta áhítoztam…

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek