Jéghercegnő 4

Legszívesebben a nyakába borult volna és mindent töredelmesen bevallott volna neki. De nem szabad. Az az énje el van könyvelve Mrs. Stromnak, a számító jéghercegnőnek.


Este hat körül járt az idő mikor Will belépet az üzletbe. Gina pakolászott és a tükörből látta, de pont egyedül volt. Szóval esélye sem volt, hogy menekülőre fogja a dolgot. Mély levegőt vett. Mosolyt erőltetett magára, de érezte szeme elfátyolosodik. Legszívesebben a nyakába borult volna, és mindent töredelmesen bevallott volna neki. De nem, nem szabad. Az az énje el van könyvelve Mrs. Stromnak, a számító jéghercegnőnek. Ezt nagyon is az értésére adta a partin. És hol van ő attól a nőtől, akivel Will jelent meg ott.

- Tudok segíteni valamiben? Vagy valami gond van a múltkor vásárolt termékkel?

- A ruha tökéletes nincs vele semmi. Csak úgy erre jártam. Gondoltam beugrok és megkérdem, van e kedved moziba jönni velem? A kávéért cserébe. -megrökönyödve bámult a férfira. A múltkoriak után még moziba akarja hívni.

- És miből gondolod, hogy ráérek? Idegenekkel nem szoktam csak úgy elmenni moziba, én nem az a fajta vagyok.- a könnyfátyol helyét valami különös csillogás váltotta fel. Kicsit dühítette a férfi viselkedése, de a sajátja is. Ne feled te most nem az a Gina vagy! Figyelmeztette magát.

- Egy forró csokival is beértem volna. - Will ismételten felkapta a fejét.

- Azt nem is feltételeztem. És hogy fokozzuk a véletleneket Will vagyok. Most már lehet próbálkozni.

- Mindent lehet, csak akarni kell. - de már meg is bánta, hogy így fogalmazott.

- Én nagyon sok mindent akarok, de senkire nem erőltethetek olyan dolgot, amit nem akar. Szóval van két jegyem, érdekel? - Eliza libbent be, pont elcsípte a mondatott. - Menjél aranyom, rád fér egy kis kikapcsolódás. Mire akarja elcsalni drágaságom? - kacsintott cinkosan Willre.

- Valami új film, mi is van a jegyen? Átok.

- Vettél úgy jegyet, hogy azt sem tudod mire? Na, erre már kíváncsi vagyok! -próbált közönyös maradni. - Mikorra szól?

- Ma este 7-re.

- De mi addig vagyunk nyitva! Tudod nekünk munkaidőnk ettől - eddig szól. Ha figyelmesebb lenne a kedves látogató észre is venné, hogy szép nagy betűkkel ki van írva a bejáratra a nyitva tartás alatt. - Will elvigyorodott.

- De neked van egy drága, kedves, aranyos főnökasszonyod, aki hajlandó egy órával hamarabb elengedni. Ja és azok nem betűk, hanem számok!- Gina zavarba jött és segítség kérően Elizre tekintet.

- Rajtam nem múlik, majd máskor ledolgozod. Menjél, tényleg rád fér a kikapcsolódás. - Nem volt mit tenni. Megindult a raktár felé. Haza nem tudott menni, kétségbeesetten kereste telefonját és hívta Inezt. Vedd már fel! - rimánkodott magában.

- Helló, mi a nagy harci helyzet?- szólt a nő a vonal túlsó végéről.

- Gondba vagyok! Otthon vagy? - suttogta nehogy kiszűrődjön valami.

- Igen, de mi van?

- Itt van Will és moziba akar vinni. Haza nem tudok menni, viszont át kéne öltöznöm, így nem mehetek. Felugorhatok hozzád és mondhatom azt, hogy ott lakom?

- Persze gyere csak.

- Köszi, ígérem nem zavarlak sokáig. - és magában hálát mondott, hogy Inezzel egyforma a ruhaméretük. Majd gyorsan hazatelefonált a komornyiknak, hogy nem kell rá várnia. És mivel Ken is „üzleti" úton volt, mindenki rendkívüli kimenőt kapott.

 

***

 

- Öt perc és itt vagyok. Pattant ki a férfi kocsijából.

- Csak nyugodtan én itt leszek. - előkotort egy cigit és kényelmesen elhelyezkedett az ülésbe. Tekintete követte a „lányt" ahogy eltűnt a bejárat mögött. Gina szaporán lépkedet a lépcsőn. Barátnője már az ajtóban várta.

- Most mi van veletek? Mért nem hívtad fel?

- Normális vagy!? Az abszolút lebukás lenne. Rám is gyanakszik. Szerinted rád nem emlékszik? Akkor hogy magyaráznám meg a dolgokat. Ennyi véletlen még sem lehet.

- Igazad van, ebbe bele sem gondoltam. Na de mit vársz tőlem? Szőke vagyok, nő vagyok. Érthető, hogy hülye vagyok.

- Nyugi ezek rám is igazak. Főleg ezzel a szőkeséggel a fejemen. Tudsz adni valami göncöt. Gyorsan lezuhanyozom. - megindult a fürdő felé - Remélem, az én fejemmel gondolkozol ruha ügyben, elég egy felső!- kiabált még vissza. Gyorsan kapkodta le magáról a ruhát és a parókát. Kellemes bizsergés járta át a testét mikor a vízsugarak bőréhez értek. - Inez segítesz vissza tenni ezt a vackot? - robogott be a szobába - olyan izgatott vagyok, hogy most nem sikerük. Jaj, mondtam, hogy az én fejemmel gondolkozz! Ez nekem túl kihívó. Na, mindegy nincs időm. De ezt még visszakapod!

- Nyugi! Minden oké lesz. És kicsit jó húzni a pasik agyát. Na, gyere, kapsz egy kis sminket is. - Mikor kikészítette egy kulcsot nyomott Gina kezébe. Értetlenül nézet rá.

- Szőke, mit gondolsz hova fog haza hozni? És kíváncsi vagyok a fejleményekre. Menj, ne várakoztasd tovább! - küldött felé egy bátorító mosolyt és tuszkolta ki az ajtón.

- Csak finoman kérlek! A végén még ki töröm a lábam ebben a magas sarkúban. - mutatott a kölcsönkapott lábbelire.

Will autójának támaszkodva várta, hogy nyíljon a háztömb bejárati ajtaja. A lány láttán órájára pillantott és huncut mosoly jelent meg bajusza alatt. Gina szerette mikor mosolygott a férfi, olyankor mindig melegség járta át a szívét.

-Tagadhatatlan, igazi nő. Azt mondja öt perc és kapásból fél óra lesz belőle. De meg kell hagyni ezért a látványért érdemes volt várni. - Kitárta a jobb oldali ajtót -Högyem!

 

 

Folyt köv...

 

Előző rész...

Első rész...  

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Gesztenye
#3. 2011. december 9. 11:39
Becézlek! :)
Az első részben van erre utalás . Ott Gina keresztneve derül ki, Willre ott csak utalás van, hogy hasonlít az íróra, de Ginának nem tud bemutatkozni. Az itt történik meg. Érted már? :)
előzmény: Eliza Beth hozzászólása, 2011. december 8. 10:08
Eliza Beth
#2. 2011. december 8. 10:08
Kedves tőled, hogy rólam nevezted el egyik szereplődet :-))))))))) de egyszer Eliza, egyszer meg csak Eliz... :-)))

"És hogy fokozzuk a véletleneket Will vagyok." Ezt nem igazán értem, miért kell fokozni a véletleneket, és hol a többi, amit fokoznak? Lemaradtam valahol?
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek