Jéghercegnő 3

Milyen színű lesz a ruhád?- kérdezte Inez Ginát mielőtt neki látott a sminkeléshez. - Jég kék...

 

- Milyen színű lesz a ruhád?- kérdezte Inez Ginát mielőtt nekilátott a sminkelésnek.

- Jég kék. Ha már jéghercegnő vagyok, legyen stílusos a megjelenés is. - A kis szalon már zárva volt, csak hárman voltak bent. Peggy, a fodrászbarátnője, már a csavarókat betette Gina hajába, és míg a másik barátnő munkálkodott, addig melléjük ült beszélgetni.

- És most, hol kell megjelennetek? - kérdezte, miközben elkezdett egy bulvárújságot lapozgatni.
- Egy filmbemutatóra vagyunk hivatalosak, - húzta el a száját, - de szívem szerint ezt most a hátam közepére sem kívánom.
- Csak nem erre! - kiáltott fel Peggy az újságra bökve. Gina felé fordította tekintetét, és szeme elé Will fényképe került.
- Akkor találkozni fogsz vele ismét. - kerekedet ki a fodrász szeme.
- Valójában már találkoztam vele pár hete. - Inez keze is megállt a munkában.
- És ezt eddig nem mesélted nekünk? Hol, mikor, mi volt?
- Váltottunk pár szót, de nem ismert fel - ült fel. Az üzletben futottunk össze. - A három nő szinte mindent tud egymásról, hisz elválaszthatatlanok voltak már gyerekkoruk óta.
- Azt meg tudjátok, hogy jövök a városba. - válaszképpen igenlő bólogatást kapott barátnőitől, de a részletes beszámolót akkor sem sumákolhatta el.
- Úgyhogy ez van csajok. - fejezte be a mondandóját.
- Hát nem egyszerű az élet, azért megnéztelek volna titeket! - mondta Peggy - És ma este mi lesz?
- Fogalmam sincs, valójában rettegek az esttől. Hisz, mint Gina Russian, sőt Mr. Strom feleségeként most fogunk először találkozni azóta. Na, de fejezzük be, mert Ken hamarosan küldi a limuzint, és még át is kell öltöznöm.
- Inez, míg kikészíted Ginát, felszaladok, megnézem a gyermekem, vajon mi rosszat tett a tűzre.  Mióta kamaszkorba lépett, egyre nehezebben bírok vele. - Cinkos mosoly jelent meg az arcán. - Hát igen, ha az ember fia szívdöglesztő! Pár perc és itt vagyok!
- Így könnyű gyereket nevelni- vigyorodott el Inez.

Peggy és férje kb. 10 éve vették meg a mostani házukat. A két garázs feleslegesnek bizonyult, és közös megegyezéssel megnyitották a kis szépségszalont, miután Inez is beleegyezett, hogy csatlakozik.

- Kész! - nézte elégedetten művét a kozmetikus. - Most nem azért, hogy én csináltam, de tényleg jó lett. - Gina is elismerően mustrálta magát a tükörben.

- Ez most tényleg olyan igazi hercegnős lett. Ezzel a tekintettel szerintem bárkit meg tudsz igézni és fagyasztani. - Barátnője bólintott, igaza volt. Szeme acélkéken csillogott.

- Segítesz átöltözni? - Utolsó igazításokat végeztek a ruhán, mikor Peggy visszaért a szalonba - Elragadó vagy! - nézett végig barátnőjén. - Mindig is irigyeltem az alakodat.

- Ne tedd! Te is tuti jó csaj vagy! És jó anya, feleség. Guy megfogta veled az isten lábát! Ahogy én is veletek. Nem lehetek elégé hálás nektek, hogy mindvégig mellettem álltatok, álltok. - ölelte át barátnőit.

- Nehogy el kezdj bőgni! Tönkreteszed a művem. - de Inez már elmorzsolt egy meghatódott könnycseppet.

- Gyere, most én alkotok rajtad valamit. - kezdte kiszedni a hajcsavarókat Peggy.

 

***

A mozi előtt hatalmas tömeg volt, mire a Strom házaspár megérkezett. Vakuk százai villámoltak folyamatosan, ahogy az újonnan érkezőket fotózták. Ez alól ők sem voltak kivételek. És a lelkes tömeg mindig ujjongva köszöntötte a következő hírességet, és máris az lett a figyelem középpontjában.
- Nézzétek, megérkezett Mr. Eagle! - kiáltott fel valaki a tömegből. Gina önkéntelenül figyelt hátra. Will elegáns szmokingban jelent meg, és szolidan intet a tömeg felé, majd előzékenyen engedte maga elé kísérőjét, aki élvezte a körülöttük kialakult érdeklődést. Gyönyörű nő! Állapította meg magában. Vele ellentétben ragyogott. Félvér lehetett. Bőre szép kreol volt, hosszú fekete haja szabadon omlott vállára, és a kék szeme, mint a gyémánt, úgy ragyogott. Tekintetét gyorsan elkapta róluk, mielőtt észrevették volna a szemrevételezést.  Az előtérben már szép kis társaság összegyűlt. Pincérek tálcán pezsgőt és kis szendvics falatkákat kínálgattak. Zsibongás hallatszódott minden felől. A hölgyek egy része a ruhákat tárgyalta ki. Voltak, akik a legújabb sztárpletykákon csámcsogtak. A férfiak többsége befektetésekről, tőzsdéről vagy politikáról beszélt.

- Áh, kedves barátom! - Ken lelkesen üdvözölte Will-t, és zökkentette ki Ginát gondolataiból. Gina lelki szemeivel látta, hogy Ken előtt, Will, mint pénzeszsák jelent meg, dollár jellel az oldalán. Tudta, férje mindenkiben csak a pénzt látta. Gyűlölte ezt a tulajdonságát.
- Had mutassam be a feleségemet! Gina, az úr Will Eagle. Ha úgy vesszük, most az ő filmjére jöttünk.
- Örvendek. - Emelte felé poharát, és mivel Will nem tett semmi olyat, mellyel felfedné ama tényt, hogy ismerik egymást, hát ő sem. Will szeme nem árulta el mi zajlott le benne a viszontlátás kapcsán. A jól ismert szúrós tekintettel nézet rá.
- Részemről a szerencse, de elnézésüket kérem, még üdvözölnöm kell pár vendéget.
- Ez csak természetes barátom. - Ginának a hideg futott végig a hátán, ahogy Strom a barátom szót kiejtette a száján. Nem kerülte el figyelmét, hogy Will arca is megkeményedett egy pillanatra. A producer a mikrofon mögé lépett, és köszöntötte a megjelent vendégeket, majd mindenkit beinvitált az előadó terembe. Mikor végre elfoglalta a helyét a társaság, a villanyok leoltódtak, és elkezdődött a film. Gina nem igazán tudott koncentrálni. Feszéjezte Ken és Will közelsége, aki közvetlen a háta mögött ült. Akarva akaratlanul is hallotta, ahogy partnernőjének poénokat suttog amaz pedig kuncogását próbálta visszatartani.
- Ha ezek után meg mered kérdezni, hogy tetszet a film, kitekerem a nyakad! - súgta neki oda a nő. Gina szinte megkönnyebbült mikor végre a fények újra felgyúltak. De tudta ezzel még nincs vége az estnek, hisz a meghívón még egy parti is fel volt tüntetve. És Kent ismerve nem lesznek az elsők között, akik a távozók csoportjába tartoznak majd. Már csak abban tudott bízni, hogy Willék igen. Amint tudott, a partin szokásához híven próbált eltűnni a legeldugottabb zugban. Az író mégis rátalált.
- Örülök, hogy látlak! - üdvözölte Will.
- Én is.
- Komolyan? - szeme értetlen villanásokat küldött felé.
- Igen, és annak is örülök, hogy jól alakult a sorsod. Megérdemelted.
- Szerencsém volt. De a te életed is jól alakult.
- Egy szavam se lehet, majdnem mindenem meg van. Pénz, csillogás, jólét. Kell ennél több egy nőnek? - Will mélyen az acélkék szempárba nézett. Metsző tekintete szívéig hatolt, de állta tekintetét.
- Nem, sokaknak nem kell más. Bár azt hittem más vagy. Legalábbis az én emlékeimben egy olyan Gina élt. Sajnálom, hogy te is beálltál ebbe a táborba. - Gina lesütötte a szemét. Óh, bárcsak elmondhatná neki az igazságot, de a szánalomból sem kért.
- Tudod annak idején volt valaki, aki mellet ezek a dolgok egyáltalán nem érdekeltek. De történt valami, mely befagyasztotta azokat. A jéghercegnőnek így ez élet jutott. - Fájdalmasan a férfi szemébe nézett - És ha most nem haragszol - állt fel a fotelból - úgy látom, Ken végzett a „tárgyalásokkal". - Will megfogta a karját.
- Tényleg ennyire rideg lettél? - és behúzta egy teljesen rejtett sarokba. Gina reszketett.
- Eressz el! - sziszegte fogai között. Lábai reszkettek és titkon azon imádkozott, hogy nehogy megtegye, mert akkor összeroskad. Will a falnak szorította, és szájon csókolta. Gina szeme kikerekedett. Hogy képzeli ezt?! Ennyi idő után, hogy meri ezt tenni? Az hiszi, vele bármit megtehet, hogy merészeli a régi sebeket feltépni. De igaza van, ez jár, hisz rengeteg fájdalmat okozott annak idején ő is neki. De ő nem szándékosan tette! Csak a kíváncsiságának nem tudott még akkor parancsolni. Azt a leckét egy életre megtanulta.
- Szemtelen fráter! - löttyintette pezsgőt a férfi arcába. Kiszabadította magát a férfi öleléséből, és Ken keresésére indult. Will zsebkendőjével megtörölte arcát, és ő a mosdó felé vette az irányt.
- Óh, csak egy kis baleset történ. - mosolygott a kíváncsiskodók felé.     
         

Folyt köv...

 

Előző rész...

Első rész...           


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#4. 2011. november 18. 23:08
A második fele olyan ismeretlen nekem... új? Húzzál bele az írásba, mert kíváncsi vagyok....
Gesztenye
#3. 2011. november 18. 14:20
Köszönöm! :)
előzmény: Balage hozzászólása, 2011. november 18. 12:08
Balage
#2. 2011. november 18. 12:08
Tetszett. Grat!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek