Ismered a nőket, barátom?

Elárulom a titkot: mindent megtudhatsz egy nőről, ha beletekinthetsz az intim szférájába. És tudod, mi az? Ne, ne válaszolj, nem találnád el a helyes választ. Ez nem más, mint a női táska.

 

 

A szomszédos garzonban lakik fiatal barátom, aki időnként átjön hozzám sakkozni. A játék csak ürügy arra, hogy egy jót beszélgessünk.

 

 

 

Eljött az ideje, barátom, hogy beszéljek a fejeddel, mert nem jó úton jársz. Öt éve laksz a mellettem lévő garzonban, tudom, hogy jól keresel, és éled az aranyifjak gondtalan életét. Ha belegondolok, ez idő alatt megfordult az ágyadban, bocsánat, a lakásodban, legalább száz nő, mégis azt kell mondanom neked, hogy a mennyiség nem csapott át minőségbe, hiszen egyik mellett sem horgonyoztál le néhány éjszakánál hosszabb időre.

 


Ne, ne szabadkozz, nincs miért, a te dolgod, én csak mondom a magamét. Vedd úgy, hogy a szomszédos öreglegény magában beszél.

 Persze, most az a divat, hogy a fiatalok nemre való tekintet nélkül szeretnek egyedül élni, szabadon, megtapasztalni mindent, amit útjukra sodor az élet, ha meg nem, akkor pedig elébe mennek a történéseknek.

 Szóval, azt hiszed, hogy ismered a nőket, ugye?

 


Nem, fiatal tanult barátom, lehet, hogy kiváló bankár vagy, és amatőr nőcsábász, ám a nőkről semmit sem tudsz.

 Ne nézz így rám, figyeld a sakktáblát, mert hamarosan mattot kapsz.

 


Elárulom a titkot: mindent megtudhatsz egy nőről, ha beletekinthetsz az intim szférájába. És tudod, mi az? Ne, ne válaszolj, nem találnád el a helyes választ. Ez nem más, mint a női táska. Pontosabban annak a tartalma. Vagy a hiánya.

 A fiatal nők, akik sportosan öltöznek, övtáskát viselnek, éppen csak legyen mibe tenni az igazolványt, pénztárcát és lakáskulcsot. Keveset sminkelnek, és legalább annyira lazák, mint a fiúk, s előbbre helyezik a barátságot, a jó hecceket, mintsem belemenjenek egy komolyabb kapcsolatba. Életükben első helyen a tanulás vagy a karrier építése áll.

 


Amikor elkezdik a nevetségest hordani, tudod, a ridikül neve franciául, abban már több a hely, belefér a szemfesték, a rúzs és a púder is, csak úgy szabadon, nos barátom, akkor már tetszeni akarnak, mindig és minden férfinek, legyen az munkatárs, főnök, barát vagy az összes többi, ismeretlen, meghódítandó férfi. Ebben a szakaszban már tudják magukról, hogy csinos, fiatal nők, akik válogathatnak a férfiak között, ám legtöbbször csak flörtölnek, próbálgatják vadmacska karmaikat, s megfelelő prédára várnak.

 A következő fázis a közepes méretű vállra akasztható táska, amelyben már annyi minden felhalmozódik, hogy kénytelen a gazdája rendet tartani, másként maga sem tudna eligazodni benne. Az igazolványok, a jogosítvány, a bankkártya és tb kártya finom, bőr tárcába kerül. Az aprópénzt és a bevásárlási listát a pénztárca rejti, amely rendszerint egy fényképtartóval is rendelkezik, oda kerül majd a kedvese képe. A hercig kis pipere táska a szemfestéken, rúzson és púderen kívül, apró kis tégelyekben, különböző krémeket is rejt, melyek jól jönnek, ha korrigálni kell az arcukon, vagy a kezükön a jelentéktelen hibákat. Nem maradhat el a vaskos kis notesz sem, amelyben gondosan feljegyezve ott szerepel valamennyi ismerős neve, telefonszáma, címe. Külön fakkjában elférnek kettéhajtva a hivatali papírok is. Nos barátom, ezeket viselik a szinglik, akik alig várják, hogy egy férfi kikössön mellettük, ezért titokban mindegyikünket potenciális párjukként vizslatnak.

 


Eggyel nagyobb méretű táskát hordanak a laza párkapcsolatban élők és a fiatalasszonyok, hogy beleférjenek a kisebb bevásárlások is, tej, zsemle, felvágott. Hogy honnan tudod, ki a viselője? Az előbbiek még képesek munkát is hazavinni, mert fontos számára a karrier, ezért a hivatali iratokat külön mappában hurcolják magukkal. Látod, ők azok, akik már szagoltak puskaport, s belőlük lesznek a legjobb feleségek.

 A legnagyobb, már vállra sem akasztható táskával járnak a családos asszonyok. Táskájukban káosz uralkodik. A gyerek cumijától kezdve az esernyőig mindent megtalálsz bennük, kaotikus állapotban. Viselőik a bérletet is tízperces keresés után kotorják elő a rengeteg cédula közül, melyekre még otthon gondosan felírták a teendőket, úgymint ruhatisztító, gyerek napközi befizetése, csekk feladás. Velük nem szabad kikezdened, mert felmérhetetlen gondokat veszel a nyakadba.

 


Sakk-matt, barátom. Köszönöm a játékot, jól esett!

 Hanem én a helyedben, annak a villogó szemű, bögyös kis barnának alkalomadtán szívesen kiborítanám a táskáját! Ha találnék benne fogkefét, többé el sem engedném!

 

 

 

 

 

 

Kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Juhász Kató
#6. 2013. június 1. 15:48
Kedves Yolla!
Írásod alapján döbbentem rá, hogy - bár van egy-két táskám, de hosszú évek óta nem hordom őket.
Személyes okmányaim férjem táskájában elférnek.
Nosztalgiát keltett bennem, amit a táskákról írtál. Emlékszem ezer apró tárggyal teli táskáimra.
Gratulálok írásodhoz!
Eliza Beth
#5. 2013. június 1. 15:24
Ez jó volt, hihihi....
Párja, a férfi pénztárca mikor érkezik?
Csilla
#4. 2013. május 21. 18:24
Kedves Yolla!
Tetszett az írásod felépítése.
A táska mérete szerint osztályozni a nőket - érdekes, és nem elhanyagolható szempont :)


Nemrég hallottam:
Akinek nincs ESZE, legyen notESZE!
..... csak a noteszről jutott eszembe :-)
Yolla
#3. 2013. május 21. 10:09
Teljesen jól látod!
Fer-Kai
#2. 2013. május 21. 09:47
Az a gyanúm, hogy ennyi - kétségtelenül jópofa, de... - "életbölcsességtől" a "mennyiség nem fog átcsapni minőségbe".
Amíg fel sem merül az aranyifjú bankárban és sakkmesterében, hogy elsősorban önismeretre törekedjenek, addig megette a fene a látszatgyőzelmeiket - melyekkel az egyetlen, igazi, önmaguk felett való győzelmet próbálják pótolni.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek