Ingyenes tárlatvezetések márciusban is a Nemzeti Múzeum virtuális tereiben

****

 

TOP10 - Történeti kiállítás 

Fedezze fel velünk a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket vagy vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire. Ismerkedjen meg gyűjteményünk legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában!

Az online tárlatvezetések az alábbi időpontokban valósulnak meg:

Fedezze fel velünk a Magyar Királyság fénykorát!

Ismerje meg a múzeum kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig. Az online tárlatvezetés során bepillantást nyerhet a kiemelkedő középkori arany, ezüst és ötvöstárgyaink történetébe. 

Az online tárlatvezetés az alábbi időpontban valósul meg: 

Török kor - Mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák, izgalmas párviadalok...

Ismerje meg a végek életét, a korszakot irányító, nagyhatalmú személyeket és a fordulatos eseményeket az online tárlatvezetés alkalmával. A tárlatvezető a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig kalauzolja az érdeklődőket az online térben.

Az online tárlatvezetés az alábbi időpontban valósul meg: 

Magyarország története a 19. században

Hogyan alakult a Magyar királyság sorsa a nemzetállamok születésének tavaszán?
Ismerje meg velünk a reformkor nagyjait, a márciusi ifjakat, kövesse végig kiegyezésüket a hatalommal, és fedezzük fel közösen a dualizmus mindennapjait! Online tárlatvezetés a reformkortól az 1. világháború kitöréséig.

Az online tárlatvezetések az alábbi időpontokban valósulnak meg: 

 

Online tárlatvezetés a Seuso-kincs - Pannónia fénye c. kiállításban

Elhozzuk Önnek online virtuális 3D formában a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso kincs - Pannónia fénye című állandó kiállítását.

A kiállítás tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának a társadalomban elfoglalt helyét, pozícionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és hangsúlyozza annak jelentőségét.

Az online tárlatvezetések az alábbi időpontokban valósulnak meg:

Valamennyi program a ZOOM felületén keresztül valósul meg.
A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a különböző időpontokra kattintva, az egyes eseményeknél található "Regisztráció" gombon keresztül tudnak. 
A regisztrált látogatók a program előtti napon e-mailben kapják meg a csatlakozáshoz szükséges linket.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek