Ingyenes tárlatvezetések márciusban a Nemzeti Múzeum virtuális tereiben

****

 

A pokol bugyrai... "Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban 

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. 

Pokol bugyrai... ,,Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás segítségével tesszük elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé. A látogatókat úgy vezetjük végig a Málenkij Robot Emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnánk végig. 

Az online tárlatvezetések az alábbi időpontokban valósulnak meg:

TOP10 - Történeti kiállítás 

Fedezze fel velünk a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket vagy vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire. Ismerkedjen meg gyűjteményünk legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában!

Az online tárlatvezetések az alábbi időpontokban valósulnak meg:

 

Online tárlatvezetés a Seuso-kincs - Pannónia fénye c. kiállításban

Elhozzuk Önnek online virtuális 3D formában a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso kincs - Pannónia fénye című állandó kiállítását.

A kiállítás tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának a társadalomban elfoglalt helyét, pozícionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és hangsúlyozza annak jelentőségét.

Az online tárlatvezetés az alábbi időpontban valósul meg:

Valamennyi program a ZOOM felületén keresztül valósul meg.
A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a különböző időpontokra kattintva, az egyes eseményeknél található "Regisztráció" gombon keresztül tudnak. 
A regisztrált látogatók a program előtti napon e-mailben kapják meg a csatlakozáshoz szükséges linket.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek