Indulnak a táncházak a Fonóban - koncertekkel

Júniusban muzsikál a Bazseva, a Zagyva Banda, az Erdőfű, fellép a Muzsikás együttes és az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes

 

 

 

 

Ezen a héten elkezdődnek a Fonóban a táncházak! Júniusban koncertekkel egybekötve minden szombat este népzene szól a Budai Zeneházban és most már a szabályozások szerint táncolni is lehet! Június 5-én a Bazseva ad koncertet és muzsikál táncházat, június 12-én pedig az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes Elfeledett legényesek című előadását nézhetik meg a néptáncot és népzenét kedvelők, amelyet a Zagyva banda táncháza követ. 19-én az Erdőfű játszik koncertet és táncházat, míg 26-án a Muzsikás együttest várjuk a Fonó színpadára, koncertjük után a táncházban Samu Zoltán és zenekara húzzák majd a talpalávalót. A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal látogathatók a táncházak. A kormányrendelet értelmében a zenés-táncos rendezvényekre kiskorúak nem léphetnek be.

 

A gyerekeknek szombat délutáni családi programjainkkal szeretnénk kedveskedni. 5-én Paár Julcsi Hangoló című produkciója áll színpadra délután 16.00 órától, 12-én a BaHorKa Pletykázó asszonyok című improvizációs folklórszínháza várja a családokat, 19-én pedig a Kaláka együttes és Laposa Julcsi Junior Prima Díjas népzenész lesz a vendégünk. 26-án a Guliba Társulat várja a kisebbeket. További információ: fono.hu

 

2021. június 5.

16.00 Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő - családi program

19.00 Bazseva koncert és táncház

Öt fiatal bazsevás 2013-ban elhatározta, hogy megmutatja, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból, hisz megunhatatlan, mint a hazaérkezés. A Budapesten és annak agglomerációjában élő zenész fiatalok - akiket összeköt a magyar népzene szeretete - közös zenei anyanyelvünkön, az „anyazene" autentikus nyelvén szólnak hozzánk. Eredeti formájában, egyszerű teljességében, mély hagyománytisztelettel. 

 

2021. június 12.

16.00 BaHorKa Társulat: Pletykázó asszonyok - családi program

20.30 Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes Elfeledett legényesek (A produkciót követően TÁNCHÁZ a Pajtában.)

 

Az Elfeledett legényesek, az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes első olyan egész estés műsora, melyet Fundák Kristóf művészeti vezető kizárólag a férfi tánckarra alkotott meg. A műsor társkoreográfusa Fodor Mátyás, énekmester: Fundák - Kaszai Lili.

 

2021. június 19.

16.00 Laposa Julcsi és a KALÁKA - lemezbemutató koncert - családi program

19.00 Erdőfű koncert és táncház

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. Első lemezük az elmúlt félévben jelent meg a Fonó gondozásában.

 

2021. június 26.

16.00 Guliba Társulat - Pásztorkodók - családi program

19.00 Muzsikás együttes koncertje. (A koncertet követően Samu Zoltán és Zenekara muzsikál táncházat a Pajtában.)

A több, mint 45 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, több fellépésük volt a New York-i Carnegie Hall-ban. Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték. A Fonó Budai Zeneházban vendégük Kacsó Hanga énekesnő lesz. 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek