Indul a közönségszavazás: Melyik mű képviseli leginkább Cseh Tamás szellemiségét?

A Budai Vároltalmazó Közalapítvány a pályázat lezárulása után további megjelenési lehetőségekkel szeretné támogatni a pályázaton részt vevő alkotókat!

 

 

Cseh Tamás a mai napig inspirálja a művészeket: a vártnál jóval több műalkotás érkezett be a Budai Vároltalmazó Közalapítvány pályázatára. Az értékelést végző zsűri már kiválasztotta a legjobb 10-et, közülük most a közönség is kiválaszthatja kedvencét!

 

Hatalmas örömet jelent a szervezőknek, hogy rengeteg érdekes, minőségi alkotás érkezett be a Cseh Tamás örökségét méltató művészeti pályázatra. Az elbírálást végző zsűri ezzel szemben nagyon nehéz feladatot kapott: összesen 31 darab átgondolt pályamunka közül kellett a legjobbakat kiválasztania. A feladatot az alkotók ráadásul sokféleképp közelítették meg: többen magát a legendás énekes portréját ábrázolták különböző technikákkal, míg mások inkább a dalokra koncentráltak, vagy azok mondanivalóját dolgozták bele alkotásukba.

 

A zsűri az első körben azt a 10 alkotást választotta ki, amelyek továbbjutnak a második fordulóba, és ezáltal nemcsak a dobogóhoz kerülnek közelebb, hanem részt vesznek a közösségi oldalon megtartott közönségszavazáson is.

 

Íme, a 2. Fordulóba jutott alkotások alkotói és az elkészült művek címe:

  • Arató Eszter: Gyerekkorom
  • Lévay Jenő: A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak
  • Krajcsovics Károly: Cseh Tamás emlékérem
  • Rósa Márta: Csak ne ez a cím legyen!
  • Mayer István: Cseh Tamás dombormű
  • Szabó Kata: Megyek az utcán
  • Szentgyörgyvölgyi Gábor: Plakát Cseh Tamásnak
  • Takács Máté: Állok a padon
  • Tóth Xénia: Nagy Sándor Ave Mirjam, Cseh Tamás Éva tegnap volt az abortusz bizottság előtt, Tóth Xénia üres ujjaimra hasztalan keresek vevőt.
  • Tóth Xénia: Bárány az üres lakásban

 

A továbbjutó 10 alkotás eredeti példányát a Budavári Önkormányzat aulájában tekintheti meg a közönség 2022. július 20-tól, az alkotások digitális képmása pedig már elérhető a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán.

 

A legjobb 3 alkotásról a végső döntést 2022. augusztus 7-ig hozzák meg a zsűri tagjai -, és még ezen a napon publikussá válik az eredmény. A díjátadóval egybekötött hivatalos eredményhirdetést a tervek szerint 2022. augusztus 20-án tartják a szervezők.

 

Most a közönségé a főszerep

A szavazatokat nagyon egyszerűen adhatják le az érdeklődők, a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán https://www.facebook.com/budaivaroltalmazo, az elkészült művekre adott lájkokkal fejezhetik ki tetszésüket. A legnépszerűbb, azaz legtöbb lájkot kapó alkotást jegyző művész kapja meg a közönségdíjat!

A voksoláson való részvételnek nincsenek szigorú szabályai, egy szavazó tetszés szerint akár több művet is támogathat, és nyugodtan szavazásra buzdíthatja a barátait, ismerőseit is! A közönségszavazatokat 2022. augusztus 5. éjfélig várják a szervezők, ekkor, pontosan éjfélkor alakul ki a digitálisan hitelesített végeredmény.

 

A Budai Vároltalmazó Közalapítvány a pályázat lezárulása után további megjelenési lehetőségekkel szeretné támogatni a pályázaton részt vevő alkotókat! A következő években a szervezők újabb, hasonló művészeti pályázatokkal szeretnének hozzájárulni a kerület hírességei emlékének az ápolásához, illetve izgalmas, látványos eszközökkel kívánják a környék történelmi és kulturális örökségeire ráirányítani a figyelmet.

 

 

- Cseh Tamás művészeti pályázat közönségszavazás:

https://www.facebook.com/budaivaroltalmazo

- a Budai Vároltalmazó Közalapítvány honlapja:

www.varoltalmazo.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek