iLL Manors - Rázós környék (18): beszélgetéssel egybekötött vetítés a Titanicon

A hazai mozikban országosan csak április 18-án kerül Plan B, azaz Ben Drew első rendezése, az Angliában nagy visszhangot kiváltott iLL Manors - Rázós környék.

Április 12-én, péntek este 9-kor azonban a film premier előtt látható a Toldi moziban, a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál „Zene mindenkinek" szekciójában. A vetítést Kicsi Tyson és Závada Péter részvételével beszélgetés követi.

 

A soul és rapénekes Plan B, eredeti nevén Ben Drew második lemeze, a The Defamation of Strickland Banks (2010) idehaza is hatalmas sikert aratott olyan slágereivel, mint a Love Goes Down, Prayin' és She Said. Az angol toplisták első helyét ostromló sztár eközben kipróbálta magát a filmvilágban. Eddigi legnagyobb filmes dobása az iLL Manors - Rázós környék, amely egyúttal nagyon személyes alkotás: a rendezés mellett Plan B írta a forgatókönyvet és természetesen a zenéjét is ő szerezte - a hozzá készült azonos című album a film történetének szerves részét képezi.

 

Az egyetlen hét alatt játszódó iLL Manors - Rázós környékben több sors fonódik össze. Embereké, akik London kegyetlen utcáin küzdenek a túlélésért egy olyan világban, melynek természetes részét képezi az erőszak. Plan B erőteljes nagyjátékfilmes bemutatkozása hangsúlyos zenei kísérettel, fiatalosan és keményen beszél az utca világáról és egy elveszett generációról. A rendező vallomása szerint az egyes filmbéli sorsokat megtörtént esetek, valamint Quentin Tarantino és Nicolas Winding Refn (Pusher-trilógia, Drive - Gázt!) munkássága inspirálták.

 

A Titanic Filmfesztivál április 12-ei (péntek), este 9 órás vetítésének vendége lesz Kicsi Tyson, akinek a napokban jelenik meg Az utca hercege című életrajzi könyve, illetve Závada Péter költő, Ahol megszakad című kötet szerzője. Angyalosy Eszterrel, a Libri kiadó szerkesztőjével kötetlen beszélgetés formájában a rázós budapesti környékekről és a slam poetry-ről beszélgetnek majd.

 

A nyilvános előadás helyszíne a Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.), a jegyelővétel pedig már kezdődött a http://toldimozi.hu/ honlapon.

 

Az iLL Manors - Rázós környék országos mozibemutatója április 18., forgalmazza a Mozinet Kft.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek