iLL MANORS - RÁZÓS KÖRNYÉK

Mindannyian a környezetünk végtermékei vagyunk. De némely környezetben nehezebb a túlélés.

 

 

A soul és rapénekes Plan B, eredeti nevén Ben Drew második lemeze, a The Defamation of Strickland Banks (2010) idehaza is hatalmas sikert aratott olyan slágereivel, mint a Love Goes Down, Prayin' és She Said. Az angol toplisták első helyét ostromló sztár eközben kipróbálta magát a filmvilágban. Eddigi legnagyobb filmes dobása az iLL Manors - Rázós környék, amely egyúttal nagyon személyes alkotás: a rendezés mellett Plan B írta a forgatókönyvet és természetesen a zenéjét is ő szerezte - a hozzá készült azonos című album a film történetének szerves részét képezi.

Az egyetlen hét alatt játszódó iLL Manors - Rázós környékben több sors fonódik össze. Embereké, akik London kegyetlen utcáin küzdenek a túlélésért egy olyan világban, melynek természetes részét képezi az erőszak. Kirby, az ex-díler frissen szabadult a börtönből; a keménykötésű Ed mindenkin átgázol, csak hogy megtalálja elveszett telefonját; Michelle bármit megtenne azért, hogy a következő drogadagjához hozzájusson; Jake a környék bűnbandájának markában találja magát; Chris bosszúra szomjazik, Katya pedig ebből a számára idegen világból menekülne. Végezetül ott van Aaron, talán az egyetlen, aki minden körülmények között csak a helyes döntést szeretné meghozni. Még akkor is, ha minden és mindenki összeesküszik ellene.

A soul és rapsztár Plan B az angol függetlenfilm legfrissebb ünnepeltje. Erőteljes nagyjátékfilmes bemutatkozása, az iLL Manors - Rázós környék hangsúlyos zenei kísérettel, fiatalosan és keményen beszél az utca világáról és egy elveszett generációról. A rendező vallomása szerint az egyes filmbéli sorsokat megtörtént esetek, valamint Quentin Tarantino és Nicolas Winding Refn (Pusher-trilógia, Drive - Gázt!) munkássága inspirálták.

 

 

 

Eredeti cím: iLL Manors
Nemzetközi cím: iLL Manors
Gyártó: Film London, BBC Films, Aimimage Productions
Hossz: 121 perc
Országos bemutató: 2013. április 18.
Forgalmazó: Mozinet Kft.

A film zenéjét Magyarországon kiadja a Magneoton.

Korhatár: 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

Színes, feliratos angol film

Rendezte: Ben Drew (Plan B)

Forgatókönyv: Ben Drew 
Fényképezte: Gary Shaw
Producer: Ben Drew
Vágó: Farrah Drabu, David Freeman, Sotira Kyriacou, Hugh Williams
Zene: Lucas Vidal

Szereplők: Riz Ahmed, Natalie Press, Ed Skrein, Anouska Mond, Mem Ferda, Lee Allen


 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek