Húsvéti meglepetés

Ezt a kis receptet szintén húsvét körül kellett megírni, játék keretében. Anyu egyik receptjét írtam át, amelyet ő is kizárólag Húsvétkor készít el.

Húsvéti Meglepetés

                          

  Boszorkánytanoncok húsvét alkalmából úgy döntöttek, meglepik mesterüket, a híres főboszorkányt, Gubron Gubront kedvenc süteményével, a boszorkány kenyérrel. Azt is tudták, hogy ezt a süteményt, kizárólag húsvét alkalmából készíti el. Hogy készítsék el? Egyikük sem tudta, hol a recept, sem a füzetük, amelyben nem rég írták le, ennek a finom sütinek a receptjét a főző és sütő órán. Azt sem találták. Lili a homlokára csapott és felkiáltott.

-          Nálam van az okos telefonom és wifi is van rajta!

Keresgéltek a neten, sok fellelhető boszorkányos oldalak között, mire végre megtalálták azt. Így neki is álltak annak.  Lili volt a főolvasó hangosan olvasta fel a hozzávalókat és az elkészítés módját.

A tésztához: tegyünk bele: 15 dkg mályvacukrot,2 egész tűzokádósárkány tojását, majd félóráig kizárólag a jobb kezünkkel keverünk. Aztán kisadagokban hozzáadjuk 15 dkg porlisztet, csodájára járó sütőport, 10 dkg mazsolát,6 dkg meggrillezett és darabokra vágott diót, csokító csokit, egy kicsi héját reszelünk bele a citromfa bogyójából, végül a püffeszt páva tojásának fehérjéjét. Az így kapott tésztát egy laza csuklómozdulattal belevágjuk a sütőformába.

Miután szenesre égettük, kaparjuk ki a formából és másnap morzsaként tálaljuk.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek