Híres dinasztiák véres múltja

Érkezik a Náci milliárdosok

 

 

 

 

„David de Jong Náci milliárdosok c. kötete több évtizede rejtegetett, szennyes múltat tár fel, és megmutatja mi áll néhány, kiemelkedően jelentős dinasztia meggazdagodásának hátterében. De Jong mindent tud erről a korszakról, történelmi bizonyítékokra támaszkodik: hitelesen mesél a bűnrészesség, a tagadás és az eltussolás krónikájáról, és feltárja a megbocsáthatatlan háborús bűnöket napjaink legismertebb és elismertebb fogyasztói márkái mögött."

Patrick Radden Keefe, a New York Times bestseller szerzője,

az Empire of Pain and Say Nothing című könyv írója

 

 

 


Hogyan alapozta meg a zsidó vagyon jogtalan megszerzése, valamint a kényszer- és rabszolgamunka olyan ma is jól ismert német szolgáltatók és nagyvállalatok üzleti befolyását, mint az Allianz, az AFA, a Siemens, a Porsche, az Oetker és a BMW? Miként segítette az üzleti elit kényszerből vagy meggyőződésből Hitler terjeszkedését és hatalmi politikáját? Miért hunyt szemet a történelmi bűnök felett a háború után az Egyesült Államok? Egy sokkoló és felforgató témát feldolgozó könyvünk jelenik meg a 93. Ünnepi Könyvhétre, mely fellebbenti a fátylat a véres múltról, egyúttal elmeséli a leggazdagabb dinasztiák sötét történetét. Érkezik David de Jong Náci milliárdosok c. kötete.  


A német iparmágnások azáltal, hogy kisajátították a privátbankokat, áruval és fegyverekkel látták el a hadsereget, és mindent megtettek a profitjuk maximalizálásért, közvetve vagy közvetlenül, de támogatták a náci törekvéseket. David de Jong oknyomozó újságíró mérföldkőnek számító művében a véres pénz nyomába ered, és korábban fel nem dolgozott dokumentumokra és forrásokra hagyatkozva feltárja Németország leggazdagabb üzleti dinasztiáinak történetét. Egyedülálló kötete azzal a szándékkal született, hogy végre napvilágra kerüljön a német és a világgazdaság egyik legsötétebb, elhallgatott fejezete.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek