Hétvégi rohamra készül a pécsi Leonardo-kiállítás

Már több mint ötezren látták az április 15-én nyitott pécsi "Leonardo, a reneszánsz zseni" című kiállítást, amely a május 1-jei hosszú hétvégén is teljes nyitva tartással várja a látogatókat.

A nagy sikerre való tekintettel a tárlat május 5-től egyedülálló módon hétfőnként is látogatható lesz.

 

Pécs, 2014. április 28. - Április 15-én, kedden nyitotta meg kapuit minden idők legnagyobb Leonardo da Vinci tárlata, a pécsi Janus Pannonius Múzeum két helyszínén - a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.). A kiállítás a reneszánsz lángelme tervei alapján megvalósított közel hatvan méret- és korhű találmányt mutat be, köztük az első működőképes automobilt, valamint betekintést enged Leonardo rajzaiba és kézirataiba. A tárlatot a nyitás óta eltelt nem egészen két hét alatt több mint ötezren látták.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás a négynapos hétvége alatt is teljes nyitva tartással, azaz minden nap 10-től 18 óráig üzemel. Emellett május 1-jén a Janus Pannonius Múzeum további tárlatai - így a Csontváry-, a Vasarely- és a Zsolnay-kiállítás, valamint a Mecseki Bányászati Múzeum - is várják a látogatókat.

„A Leonardo-tárlat sikere mellett nagy népszerűségnek örvendenek a kombinált jegyeink, látogatóink így minimális plusz ráfordítással több kiállítást is meg tudnak tekinteni. Ezért döntöttünk úgy, hogy május 1-jén a Leonardo-tárlat mellett további kiállításainkkal is nyitva tartunk - mondta Magyar Attila, a Janus Pannonius Múzeum gazdasági vezetője. - Szeretnénk, ha a Pécsre látogatók valóban színes kulturális programkínálatot, és akár mind a 4 napra elegendő látnivalót találnának városunkban."

„További jó hír a kultúrakedvelők, és a Leonardo rajongók számára, hogy az eddigi múzeumi gyakorlattól eltérően, a Leonardo-kiállítás május 5-től kezdve hétfőnként is nyitva tart. Így az érdeklődők szeptember 30-ig az év bármely napján megnézhetik a reneszánsz elme zseniális alkotásait" - tette hozzá Magyar Attila.

Május 2-a azonban nemcsak a hosszú hétvége miatt fontos dátum a múzeum számára. Ez a nap ugyanis a világhírű polihisztor halálának évfordulója is. Leonardo da Vinci épp 495 évvel ezelőtt, május 2-án halt meg.

 

 

További információ a Leonardo-kiállításról...

A legfrissebb hírek, információk pedig az esemény Facebook oldalán.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek