Havizaj 122

****

Havizaj#122
#Power_Electronics#Punk#Sound_Collage
RIFF Budapest
Szent István krt. 4-2, Budapest, 1137
--------------------------------------
20:00 - 20:30: Halalnihil
20:45 - 21:15: The unknown sound collective (USA)
21:30 - 22:00: Fixateur Externe
22:15 - 22:45: Létrák
--------------------------------------Halalnihil: Immáron több, mint tizenegy éve futó, leginkább Power Electronics / Harsh Noise műfajokba sorolható formáció, ami kompromisszummentesen alkotott olyan tartalmakat, amik sokaknak csak az elméjük zugában marad életük végéig. A létfilozófiától kezdve a szocioszexuális frusztrációkon át, egészen a magánéleti szorongásig eljutó szövegek, gondolatok, és valóságon, vagy pedig kitaláción alapuló történetek, elbeszélések kíséretében előadott szichoakusztikus tapasztalat - távol a művészettől, vagy attól, hogy bárkinél is a tetszelgés, elfogadás érzését akarná látni. A Halalnihil világában nincsen jó vagy rossz, csak történések vannak különböző anyagok között - és amit ezzel kapcsolatban mi megélünk, az mindössze a mi individuális értékrendünk alapján kerül az adott besorolásba. Ezen az estén ez elutasításra kerül: a teljes előadási szabadságnak leszünk kiszolgáltatva mind a dalszövegeket, és mind a hangokat hallván. Tapasztalás lesz ez, nem több. Nem személyes, de mégse személytelen.
https://archive.org/details/HalalnihilOrjitoJatekossagThe unknown sound collective nem más mint Elena Botts (Mourning Dove) zenéjét minimális hangszereléssel építkező field recordings-ra és költészetre alapuló kompozíciók jellemzik vizuális művészettel (állóképekre rögzített glitch videókkal) megtámogatva.
https://www.youtube.com/channel/UCEhUbmlxZekEa_-9Dr-F4fA...
https://sites.google.com/view/elenabotts
https://sites.google.com/.../unknown-sound.../submit...LÉTRÁK: Könnyűfém-zene létrára és basszusgitárra hangszerelve, némi társadalomkritikai éllel.
https://www.youtube.com/watch?v=GKsw0fHYuWIFixateur Externe: Hangköltészet találkozása a zajzenével, experimentális impro-vízió, szóképek, hang-leplek, látomástöredékek, torzított mikro-szférák... Vibráció, rezgés-rétegek: a performance átszűrése effekteken oda és váltakozó érzékekkel vissza... Rovar17 loopol és zaj-vegyítve kellemetlenkedik, Zopán metanyelvi gondolatait rezonálja mikrofonba, mindezt: Luca szaxofonnal, furulyákkal hullámozva bolondítja, Márk a dobok mögött kontraszt-improvizál, Gášò mély-réteges basszuson kísér(t), MaN pedig átható (man-uál) vizuált varázsol köréjük...
https://soundcloud.com/fixateurexterne
--------------------------------------
Behopp: 1500 HUF

Event: https://www.facebook.com/events/661270831807213?ref=newsfeed


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!