Hagyományaink vendégségben

A program a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg

 

Hagyományaink vendégségben

szeptember 5.

 

Borlevestől a grízes lángosig, kvircedlitől a réteshúzásig. Határtalan nemzetiségek címmel az ország különböző pontjairól érkező nemzetiségi tájházakat lát vendégül a Skanzen szeptember első szombatján.  Zenés, táncos programok, viseletbemutató, kézműveskedés várja a látogatókat.

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum idei Hagyományaink vendégségben programján a látogatók nemzetiségi tájházakkal, a hozzájuk kapcsolódó közösségekkel találkozhatnak a múzeumban. Szerb, szlovák, ruszin, sváb, román táncokat és énekeket láthatnak és hallhatnak az érdeklődők. Megismerhetik a magyarországi nemzetiségekre jellemző viseleteket, részt vehetnek kézműves programokon. Hímezhetnek, bútort festhetnek, megismerhetik a fafaragás és kosárfonás technikáját.  Nem maradhatnak el a gasztronómiai kalandozások sem. Megtudhatják a kíváncsiak, hogyan készül a sváb borleves kvircedlivel, kóstolhatnak lakodalmas kalácsot és részt vehetnek réteshúzás bemutatón is. 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek