Filmvetítés a Budapesti Román Kulturális Intézetben (2014.02.11.)

"Wild Carpathia" II. rész - "From the Mountains to the Sea"

 

 

2014. február 11-én, 18.00 órától, a Film Klub programsorozat részeként, a Budapesti Román Kulturális Intézet székházában kerül bemutatásra a „Wild Carpathia" című dokumentumfilm második része, amely a From the Mountains to the Sea" (A hegyektől a tengerig) alcímet viseli.

 

„Wild Carpathia" dokumentumfilm első részét 2013. elején vetítette a Budapesti RKI, amelyet a nagyszámú közönség elismeréssel fogadott.

 

„Wild Carpathia" sorozat a „European Nature Trust" nagy-britanniai egyesület és az „Almond Films" közös produkciója, támogató partnerei a Nemzeti Turisztikai Hivatal és a „Travel Chanel".

 

„Wild Carpathia" második részét 2013. június 5-én mutatták be Nagy Britanniában a BAFTA (Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia) székházában, a televíziós ősbemutató 2013. szeptember 2-án volt a Travel Chanelen.

 

Az második rész - amelyet a romániai sajtóban gyakran úgy jellemeztek mint „feltehetően a legszebb Romániáról készült film" -, egy Vaskaputól a Duna-Deltáig tartó utazást mutat be, miközben érinti a Cozia Nemzeti Parkot, a Bucsecs Természetvédelmi Övezetet, Segesvárt és néhány Duna-deltai helységet. A film interjúkat is tartalmaz Margarita román királyi hercegnővel és Ivan Patzaichin olimpikonnal.

 

Hihetetlen élmény volt Romániában utazni, ahol lehetőséget kaptunk ennek a csodálatos országnak a bemutatására, mindezt annak a reményében, hogy a Kárpátok vad területeit védelmezni fogják megfelelő turisztikai feltételek mellett.", közölte Alasdair Grant a műsor producere.

 

A film angol nyelvenromán felirattal kerül bemutatásra a Budapesti RKI székházában (1146 Budapest, Izsó u. 5.).

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Az elbizakodott egérke