FILMKERT (Reményi Róbert vezetésével) hétfőnként! (2013.11.11-től)

Az első sorozat (stílusosan) Film/Színház címmel közismert színpadi művek kiemelkedő mozgóképes feldolgozásaival szeretné megörvendeztetni a tisztelt publikumot.

 

Mint arról már többen értesülhettek, a Deák tér közelében, a Rumbach S. utcában régóta működő RS9 Színházhoz tartozó új helyszínen, a - tavaly novemberben elhunyt Vallai Péter emlékére - RS9+ Vallai kertnek keresztelt (tágas és hangulatos) teremben FILMKERT néven filmklub indult e hét hétfőjén (november 4-én), szintén az én vezetésemmel...

 

Az első sorozat (stílusosan) Film/Színház címmel közismert színpadi művek kiemelkedő mozgóképes feldolgozásaival szeretné megörvendeztetni a tisztelt publikumot.

(Kezdésnek - mintegy bemelegítésül - ismertebb művekkel,

a későbbiekben esetleg kevésbé ismerősekkel... Ja, és lesz egy-két ismétlődés a korábbi Godot Filmklubos kínálathoz képest...)

 

Íme a további novemberi műsor:

 

 

 

FILMKERT

RS9+ Vallai kert

1075 Budapest, Rumbach S. u. 10.

www.rs9.hu  NOVEMBER

 

Hétfőnként 19:00   Film/Színház sorozat

 


11. 11. hétfő 19:00   Woyzeck (német, Werner Herzog, 1979, 82')

Éppen egy hónapja volt a kérészéletű géniusz, Georg Büchner születésének 200. évfordulója. Ezt a - töredékessége ellenére is legjelentősebb - művét pedig csak 1913-ban, ¾ századdal a halála után állították először színpadra. Máig egyetlen igazán ihletett, s az eredeti alkotás szelleméhez méltó filmrevitele Werner Herzog nevéhez fűződik, aki természetesen a démonikus-karizmatikus Klaus Kinskire bízta a címszerepet. A téma: a kisember meghurcolása, tönkretétele szomorúan aktuális ma is...

(német nyelven, magyar felirattal)

 

 

11. 18. hétfő 19:00   Ran - Káosz (japán, Kuroszava Akira, 1985, 161')

11. 25. hétfő 19:00   Rosencrantz és Guildenstern halott (angol, Tom Stoppard, 1990, 117')

 

 

 

Belépő: 800 Ft

Bevezeti, a végén a kötetlen beszélgetést levezeti Reményi Róbert filmesztéta (vagyis én).

+ 36 70 238 7583 (Ezen bátran lehet hívni, kivéve filmklub-időben.)

godot.filmklub@gmail.com  /  remenyi.film@gmail.com

(Egyelőre továbbra is ezen e-mail címek valamelyikéről küldöm az értesítőket,

lehetőleg igyekszem a változatlanul kedden, szerdán, csütörtökön a szokott helyen működő Godot Filmklubműsorával, ismertetőivel összehangoltan, kellő időben eljuttatni...)

((Most az idő rövidségére való tekintettel külön és valamivel előbb küldöm ezt, hogy rá lehessen hangolódni az újdonság erejére!))

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

A sárkány, a fiú és az erdő