Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója: Mi, itt! we (are), here (and now)

- Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása-

 

2013. február 14-én (csütörtök) 19.00-kor nyílik meg az ArtBázis Összművészeti Műhelyben  (1085, Budapest, Horánszky u. 25.) MI, ITT! we (are), here (and now) címmel az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása.

*

Ars poetica, artist statement, individuum, önmeghatározás, önreflexió, alkotói attitűd, reflexió, egyén a társadalomban, társadalmi szerepvállalás, FFS, alkotói pozíció, médium, a fotográfia szerepe, a művész változó szerepe, kísérlet, üzenet - ezek mind az FFS új tagokat bemutató kiállításának hívószavai. A MI, ITT! we (are), here (and now) című kiállítás a fiatal fotósok számára nem csupán bemutatkozási lehetőség az FFS berkein belül, hanem kísérlet, útkeresés kíván lenni, hogy fölismerjék, mi a szándékuk a fotografikus képek készítésével. 

„Ahhoz, hogy a tágabb környezetünkről, kulturális jelenségekről, társadalmi kérdésekről bármit is állíthassunk, előbb saját (egyéni) identitásunkat, értékrendünket, ízlésünket kell kialakítanunk, hiszen a művészet a művészek nyelve, kifejezési eszköze. A művész alkotásaival állíthat, üzenhet, érzéseket kelthet, kérdéseket vethet fel. Az új tagok számára felvetett kérdésekkel és hívószavakkal az alkotókat elsősorban arra szerettem volna inspirálni, hogy úgy fogalmazzák meg ars poeticájukat, hogy saját alkotói pozíciójukról, attitűdjükről, a fotográfiáról, mint kifejező eszközről, a művész és a művészet változó szerepéről, illetve az FFS-beli tevékenységükről gondolkozzanak." - idézet Gellér Judit kurátori koncepciójából.

Az FFS 36 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a különböző szemlélettel, alkotói attitűddel rendelkező fiatal alkotók számára fotóművészeti műhelyként biztosítson teret az egyéni és csoportos munkák létrehozásának, illetve a szakmai párbeszédnek. Az elmúlt évtizedek során, a Stúdió vezetőinek és tagjainak aktív és gyümölcsöző munkája eredményeképp a legtöbb hazai és nemzetközi szinten is elismertté vált kortárs fotóművész munkásságának rövidebb-hosszabb alkotói korszaka a Stúdióhoz kötődött. A Stúdió tagjai közé felvételt nyerni ezért ma is megtiszteltetés.

 

Helyszín: Artbázis, 1085, Budapest, Horánszky u. 25.

A kiállítás megtekinthető:  2013. február 14. 19 óra - 2013. március 28.

A kiállítást megnyitja: Tillmann J.A.

Kurátor: Gellér Judit

Kiállító művészek:

Bakonyi Zsuzsa, Biró Eszter, Flohr Zsuzsi, Fodor Dániel János, Gosztom Gergő, Gyuricza Mátyás, Hodosy Enikő, Horváth János, Illés Katalin, Kollányi Péter, Martinkó Márk, Máté Balázs, Rácmolnár Milán, Standovár Júlia, Szalai Dániel, Szent-Iványi Réka, Zagyvai Sári 


Elméleti szekció:

Gellér Judit, Kerekes Anna, Meggyesházi Éda, Pál Gyöngyi, Somosi Rita

*

Sok szeretettel várjuk a kiállításmegnyitóra!

*

További információ

http://ffs.hu/

http://www.facebook.com/fiatalokfotomuveszetistudioja

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek