Fashion Video Festival a Ludwig Múzeumban

November 12-én startol az első hazai Fashion Video Fesztivál a Ludwig Múzeumban és a Merlin Színházban.

A divat-videó versennyel, interaktív installációkkal, szakmai pecha kutchával, vetítésekkel, partikkal és szakmai kerekasztallal felépített program a legszélesebb szakmai és kultúrafogyasztói réteg érdeklődésére számít. A Fashion Video Festival a Martin Munkácsi kiállítással szoros összefüggésben került a Ludwig Múzeumba, mintegy reflektálva a divatfotó jelenére, valamint a divatfotó részben divatfilmmé alakulására.

A szakmai megnyitót követően szombaton és vasárnap mindenki számára nyitott a rendezvény (programjegyek a Ludwig Múzeum jegypénztárában kaphatóak). A hivatalos díjátadó és parti november 14-én, vasárnap a Merlin Színházban lesz.Fashion Video Festival: Digital Fashion Week and New Media in Fashion

A fesztivál keretein belül megrendezett digitális divathéten a nemzetközi meghívottak mellett hazai divattervezők, fotográfusok, videoművészek és a teljes divatszakma új megjelenési platformmal gazdagodik: a megszokott kifutós divatbemutató helyett ugyanis az új kollekciókat divatvideók jelenítik meg.

A nemzetközi fesztivál célja, hogy hiteles és progresszív megjelenési fórumot szolgáltasson a magyarországi divatipar számára, amely intenzíven járul hozzá a hazai tervezők itthoni és külföldi népszerűsítéséhez, illetve ahhoz az előremutató folyamathoz, melynek során a tervezők, a kreatív szakemberek és a formálódó itthoni divatipar egyéb képviselői szakmai párbeszédet folytathatnak az iparág fejlődési eredményeiről és a jövőbeli irányokról. A Fashion Video Festival ehhez kíván megfelelő színvonalú kommunikációt és infrastruktúrát biztosítani a szakma és a nagyközönség számára egyaránt rendkívül izgalmasnak ígérkező programjaival.

Fashion Video

A divatvideó mint műfaj az elmúlt pár évben vált az egyik legnépszerűbb divat-reprezentációs médiummá. Látványossága, költséghatékonysága és széles körű elérhetősége miatt a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által motivált változásokkal, és munkáikat a zártkörű divatbemutatók közönségén túl a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.

Fashion Video Festival

A video screeningek mellett a fesztivál számos újmédiával és divattal kapcsolatos programot kínál. A magyar pályamunkák vetítése mellett, a versenyen kívüli információs vetítéseken számos, itthon még be nem mutatott nemzetközi videoanyag is megtekinthető lesz. Emellett kerekasztal beszélgetés, petcha kutcha előadások, interaktív előadások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A divattervezők releváns szakmai zsűri által elbírált, részben nyílt, részben meghívásos pályázat alapján vehetnek részt a fesztivál versenyprogramjában. A zsűri tagjai többek között Kathryn Ferguson (filmművész - zsűrielnök), Lakatos Márk (stylist), Oltai Kata (a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum kurátora), Martinkó József (deisgn és építészeti szakértő, újságíró, az Építészfórum főszerkesztője), Maróy Krisztina (a Glamour magazine főszerkesztője), Zanin Éva (művészeti író, divatkritikus), Till Attila (kulturális műsorvezető), Steiner Kristóf (újságíró, popkultúra szakértő), valamint online szavazó bloggerek.

A fesztivál külföldi előadója, Kathryn Ferguson az egyik legfontosabb videoművész, aki filmesként és art direktorként olyan alkotókkal működik együtt, mint Lady Gaga, Katie Eary, Richard Nicoll divattervezők vagy a Theatre de la Mode.

A szakmai petcha kutcha előadói többek között: Mojzes Dóra és Kiss Bence Ádám (designerek), Lakatos Márk (stylist), Visnyovszky János (videóművész), Abodi Dóra (divattervező), Misetics Mátyás és Balogh Balázs (videóművészek), Kömlődi Ferenc (jövőkutató), Steiner Kristóf (popkultúra szakértő).

További információ és részletes program:
www.fashionvideofestival.com
www.ludwigmuseum.hu

Facebook
http://www.facebook.com/pages/Fashion-Video-Festival/163600313666954?ref=ts

Blog
http://beautifulpeoplefestival.tumblr.com/


A Fashion Video Festival fő médiapartnere a Glamour magazin, kiemelt támogatója pedig a FashionDays.hu, Magyarország legnagyobb online, exkluzív márkákat forgalmazó shopping klubja.

További támogatóink: Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, Merlin, Est Média, Estee Lauder, Colorblind, Dora Abodi.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek