Eszter története: Varázskulcs Közösség

****

 

 

 

Esztert egyetlen cél vezérli: küzdeni az igazságtalanság ellen. Amikor azt tapasztalta saját környezetében, hogy a gyerekek egy része nem férhet hozzá azokhoz a lehetőségekhez, mint a többiek, úgy érezte, tennie kell valamit. Ki ne érezne vele együtt, amikor olyan emberekkel találkozik, akiknek a nehéz körülményeik miatt esélyük sincs olyan életet élni, mint ami nekünk jutott. Eszter több civil szervezettől tanult és vett példát, amikor többedmagával létrehozta a Varázskulcs Közösséget. A Kontúr Egyesülettől, az InDaHouse Magyarországtól, vagy az Igazgyöngy Alapítványtól azt tanulta, hogyan érdemes szegregált körülmények között, szegénységben élő gyerekek számára esélyt adni egy teljesebb életre. Az Amnesty International Emberi Jogi képzőjeként pedig olyan nemformális oktatási módszertant és kooperatív technikákat ismert meg, ami segít a gyerekek tudását bővíteni úgy, hogy még élvezik is tanulást. A Varázskulcs Közösséggel 2016 óta szerveznek Pécelen olyan foglalkozásokat, amik során hátrányos helyzetű gyerekek társadalmi beilleszkedését, szellemi fejlődésüket, lelki kiegyensúlyozottságukat és közösségi kompetenciáikat is fejlesztik. De a legfontosabb szerinte mégis az, hogy náluk a gyerekek jónak és értékesnek érezhetik magukat. Ezt az elfogadó szeretetet, amivel Eszter és társai fordulnak a gyerekek felé, sokszorosan kapják vissza tőlük. Segíthetünk egymásnak!

 

Miért jó segíteni másokon? 

Segíteni azért jó, mert te is jobban leszel tőle. Aki másokon segít, nap mint nap megtapasztalhatja a boldogságot, az erőfeszítésekben rejlő szépséget, az érzelmek viharait. Annak, aki segít, a saját énje gazdagodik. Megismer másokat, és megismeri mindazt a jót és örömet, ami munkájával jár.

A civil szervezeteknél dolgozó emberek szeretik a munkájukat. Boldogok tőle, mert tudják, hogy magukon is segítenek, ha másoknak segítenek.

Eszter példája is mutatja, tehetünk azért, hogy a körülöttünk lévő világ olyan legyen, amilyennek elképzeljük. Nem muszáj a fotelből nézni, ahogy minden a végzete felé rohan: mindig van lehetőségünk cselekedni. És azok, akik így tesznek, egészen másfelé rohannak.

 

Az Én történetem videók itt megnézhetők:

https://www.facebook.com/watch/861457217251904/457374514468625

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek