Ének a konyhából

A lemezbemutató turné budapesti koncertje október 8-án lesz az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari kiállításon

 

 

Az Ének a konyhából albumon jókedvű dalok mutatják be a magyar konyha gyöngyszemeit. A lemezbemutató turné budapesti koncertje október 8-án lesz az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari kiállításon.

„A konyhában zajlik az élet..."

A több mint ezeréves magyar konyhaművészet a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, amely gazdag, egyedi, változatos, kreatív és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Szarka Gyula új lemezének célja, hogy zenében kifejezve, humorral fűszerezve mutassa be a magyar embereknek a magyar gasztronómiát, amire méltón lehetünk büszkék. Ebben a felfogásban ez a téma még nem került felmutatásra, tehát hiánypótló alkotás.

„Ha reggel kinyílik a szemünk, az első utunk a konyhába vezet. Főzzük a kávét, tervezzük a napot, családi kupaktanácsot tartunk, pörlekedünk, megbékélünk, fontos döntéseket hozunk. A konyhában zajlik az élet. Közben fő a leves, sül a hús, készülnek a finom falatok. Mert főzni öröm, enni gyönyörűség!

Naponta sok ezer konyhában lobban fel a tűzhelyek lángja, és kezdődik a varázslat. Konyha az egész világ és szakács benne minden férfi és nő - mondhatnánk Shakespeare után szabadon. Mindenesetre, ha egy kíváncsi marslakó errefelé csavarogna, meglepetéssel tapasztalná, hogy töltött káposzta, füstölt kolbász és túrós rétes finom illata lengi körül szépséges bolygónkat, különösképpen itt a Kárpátok környékét.

Eszik az egész világ: ki csak ezt, ki csak azt, ki pedig mindent. - Én az utóbbihoz tartozom. Eszünk reggel, eszünk délben, eszünk este és persze közben is. Eszünk a konyhában, étteremben, piacon, kocsiban, vonaton, az utcán, büfében, dobozból, bográcsból, állva, ülve, fekve, titokban, fanyalogva, habzsolva, kapkodva vagy ráérősen diskurálva egy szépen megterített ünnepi asztal mellett.

Hosszú utazásaim során, zenésztársaimmal a zenekari buszban zötyögve, többfogásos ebédeket főztünk és ettünk meg, persze csak fejben a képzelet szárnyán. Mert az ételről beszélni hasznos és tanulságos időtöltés, na meg kellemesen étvágygerjesztő is. Ezért úgy döntöttem, hogy írok néhány jókedvű dalt erről a csodáról, melynek így vagy úgy, de mindenki a részese" - Szarka Gyula.

 

Lemezbemutató koncert:

OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari kiállítás)

Helyszín: Hungexpo Budapest / 2021. október 8. 17.00 óra

 

Hallgasd meg itt:

https://youtu.be/QMkJKoHZaJc

https://youtu.be/DCQ1dqYWvDQ

https://youtu.be/6KDYpxWVjK4

https://youtu.be/jTqPx3gZ1QU

http://szarkagyula.hu/

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek