EMLÉKEZETES LAKODALOM

A lakodalomban a menyasszony cipőjét ellopják. Egy fiatal srác vissza akarja szerezni, de véletlenül nem jó helyen keresi. Hatalmas pofon lesz a jutalma.

 

Emlékezetes lakodalom

 


Csíkszereda városának a szélében, a Madéfalva irányába haladó főút mellett, egyik háznál lakodalomba volt hivatalos egy fiatal pár. A feleség legjobb barátnője készülődött eladni a bőrét, hogy neki se legyen jobb sorsa, mint a többi ismerősének. Annak rendje-módja szerint elkészültek, és a lakodalmas házhoz mentek. Ahogy a templomból hazajött a násznép és a frissen egymáshoz adott pár, megkezdődött a mulatság. Ettek, ittak, táncoltak, a fiatalok és idősebbek, párok és páratlanok egyaránt. Amikor már jó későre járt az idő , az egyik fiatal ember, aki egyedül volt, nagyon szemezgetett a szembe ülő vendég hölggyel. Megkísérelte az asztal alatt, finoman taposni a hölgy csinos lábacskáját, ami vonzalmat jelent a másik személy iránt. A nő félve, meglepetten próbálta lerázni a férfit, nehogy a férje észrevegye, mert akkor botrány tört volna ki. Szerencsés volt, a mulatságot egy kavarodás zavarta meg, a menyasszonynak ellopták a fél cipőjét a lábáról. Minden ismerőse a segítségére ugrott, így a hölgy pillanatnyilag megszabadult a tolakodó mámoros férfitól, mert az is elrohant a menyasszony cipőjét visszaszerezni. A cipőt a vendégek az asztal alatt adogatták kézből-kézbe. A fiatal ember beugrott az asztal alá, és éppen egy hölgynek volt a kezében a cipő, amint a térdei között szorongatta, készülődött a továbbadásra. Ebben a pillanatban, a srác el akarta kapni a cipőt a csaj kezéből, aki hirtelen mozdulattal továbbadta a következő vendégnek. A férfi nagy lendülettel a cipő után kapva a hölgy lába közé markolt. A nő, semmit nem sejtve, hogy mi történik az asztal alatt, meglepetésében elsikoltotta magát, olyan hangosan, hogy mindenki megállt egy pillanatra. Ekkor a férfi feje megjelent a hölgy mellett, ahogy az asztal alól kibújt, hogy bocsánatot kérjen. Azt nem gondolta, hogy mi fog történni, amint a hölgy megpillantotta a férfi vigyorgó képét, úgy pofon vágta, hogy megint az asztal alatt landolt. Hatalmas röhögés törte meg a csendet. A menyasszony cipője bizony nem került meg. A mámoros cipőmentő szégyenkezve foglalta el a helyét és mindenkinek próbálta bizonygatni ártatlanságát. Az arcán jó ideig ott ékeskedett a meglepődött hölgy kicsi, de erős kezének a nyoma. Ettől a perctől kezdve nem volt bátorsága a férfinak zaklatni a vele szembe ülő hölgyet sem, elment a kedve az ismerkedéstől.

 

A kép forrása

 

(Elképzeltem a jelenetet, jót vigyorogtam magamban. Eliza)


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Answer
#6. 2014. január 20. 16:49
Ez jó!
Mi mindent kiötölnek egy ilyen lagzi alkalmával...
Gratulálok!
janos
#5. 2014. január 20. 16:13
Külömben ez nálunk is így kellett volna történjen, a cipőt a menyasszony egyik, rajongója elvitte, emlékül,mondja a feleségem. Ha már a nő nem lehetett az övé, magához vette a cipőt.
Köszönöm.
előzmény: Mara hozzászólása, 2014. január 20. 15:27
janos
#4. 2014. január 20. 16:09
Nem én kaptam de a lagziban ott voltunk a nejemmel. Azért ismerem aprólékosan a sztorit.
Köszönöm a kedves szavakat.
Mara
#3. 2014. január 20. 15:27
Kedves János!
Ez a mókázás nálunk is divatban volt, de aki megtalálta a cipőt, csak akkor adta vissza, ha azt a násznagy megveszi tőle, vagy téc közben leültetik a menyasszonyt, és akkor is a násznagynak kell pénzért kiváltania.
Ez a te cipőlopásod igazán tetszett.
Szeretettel gratulálok: Mara
Juhász Kató
#2. 2014. január 20. 15:11
János, nem te kaptad véletlenül azt a pofont?
Azért gondolom, mert nagyon aprólékosan ismered a részleteket.
Különösen tetszett: "A feleség legjobb barátnője készülődött eladni a bőrét..."

Ez a mámoros cipőmentőnek tényleg emlékezetes lakodalom.
Grat.!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek