Eliza Beth: (sz)árnyjáték

Villámtréfa Fer-Kai Árnyjátékához

 

Amikor isten megteremtette a japánfüvet, a gyönyörű látványról eszébe jutott még valami. Mókás kedvében rögtön meg is valósította hirtelen jött ötletét. A növény minden levelére rábízott egy különleges gondolatot, apró vagy éppen hatalmas titkot. A világ tudományának összessége nyilvánult meg a szerteszét ágaskodó levelekben, mígnem évszázadok múltán megszületett Ő.

Ő, aki egyedül volt hivatott leolvasni, megérteni a japánfű - isten! - üzenetét. Szinte megszállottan dolgozott a titkok megfejtésén, s az idők folyamán olyanok lettek ők ketten, mint hűséges kutya és szerető gazdája, akik addig-addig csiszolták, alakították egymás személyiségét, míg kinézetükben is hasonlóvá formálódtak.

 

Kutya és gazdája

(A kép forrása)

 

Soha, senki és semmi sem állhatott közébük, nem akadt senki, aki nyomába érhetett volna a titokfürkészésben, de a japánfű nem is akarta, hogy legyen. Minden titkát, a legkisebbet is csak NEKI tartogatta. Neki, és senki másnak, hiszen a teremtő egykor így rendelte.

Sokat kellett várnia rá, de eljött végre, s ma már isten is nyíltan kacaghat jól sikerült tréfáján, hiszen a hasonlóság letagadhatatlan két kedves „gyermeke" között.

 

 

Ők ketten

 

Galéria-játék részletei...

 

Az ihlető mű


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Dancsházi B. László
#8. 2013. augusztus 7. 05:55
Egy anekdota szerint Einstein három előadást tartott a relativitás-elméletről. Egy korabeli lap így írt a előadás-sorozatról: Az első előadást még mindenki értette. A másodikat már csak ketten: Einstein és az Isten. A harmadikat már csak az Isten.
Eliza Beth
#7. 2013. július 24. 17:05
Köszi! :-)
előzmény: Gandalf hozzászólása, 2013. július 24. 08:51
Gandalf
#6. 2013. július 24. 08:51
Nagyon jó gratulálok Eliza, Gandalf
Eliza Beth
#5. 2013. július 23. 15:52
Látom, azért bennetek is megmozdult valami :-)))))))))))
sarahajnalka
#4. 2013. július 23. 15:06
De kedvemre valót írtál !Grat.
A logika eljuttat téged A-pontból B-pontba; a képzelet segítségével eljuthatsz bárhová! -Einstein.
Fer-Kai
#3. 2013. július 23. 07:25
"Kíváncsi vagyok, hogy Isten nevet-e azon, hogy tréfásan félrevezet."

(Albert Einstein)
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek