Eliza Beth: Illanó-villanó, csillanó pillangó

Képes vagy rá? - Gitta pillangós képéhez


Langyos nyári zápor verte a pillangó narancsos szárnyait, de őt nem tántoríthatta el céljától az ég komorsága sem. Egyszer látott egy hatalmas valamit magasan szállni a levegőben, színes csíkot húzott maga után, pörgött-forgott, csillogott a napfényben. Gyönyörű volt, és a pillangó azóta sem bírt szabadulni a látvány hatása alól. Addig küszködött, míg ő maga is képessé vált ugyanazokra a mozdulatokra, s könnyedén, örömmel szállongott nap mint nap.

Tudta, hogy népes családja hibbantnak tartja, mivel hozzájuk hasonlóan nem bújik el az eső elől, de ő szeretett a felhők könnyeiben fürödni. Ha elnehezültek a szárnyai, gyorsabban verdesett velük, lerázva róluk a vizet. Időnként a hátára fordult, falevélként felfeküdt a lágy szellőre, aztán összezárt szárnyakkal, zuhanórepülésben hullt a földre, majd hirtelen nyílegyenesen felfelé szállva hasította a levegőt.

Szállt, csak szállt felfelé, míg majdnem elérte a Napot, mely ugyanolyan narancsszínben izzott, mint ő. Amikor a Nap megcirógatta meleg sugarával, örömtáncot lejtett előtte, majd búcsúzóul bukfencet vetett a levegőben, kitárta szárnyait, hogy megszáradhassanak rajta az esőcseppek, és visszatért otthonába. A zápor elvonult, a rét friss zöldjét pillangók százai színesítették, de csak egy volt köztük, kiből a boldogság aranyfénye sugárzott.

 

 

Az ihlető mű

 

Játék részletei...

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Gitka_61
#9. 2012. május 30. 19:05
Hű a mindenit:)
Jól telet így ez a pünkösd, hisz dicséret is járt vele:))


Köszönöm szépen!!!

Gitta
előzmény: Fer-Kai hozzászólása, 2012. május 29. 21:35
Mara
#8. 2012. május 30. 13:34
Csupa optimizmus! Nagyon szép!
Szeretettel gratulálok: Mara
Fer-Kai
#7. 2012. május 29. 21:35
És persze kedves, ötletes kis történet, ami nagyon hűen, továbbgondolva kapcsolódik Gitta (szerintem eddigi legjobb) képéhez.

(Jó kis pünkösdi pillangóáradat lett itt!)
előzmény: Fer-Kai hozzászólása, 2012. május 29. 21:22
Fer-Kai
#6. 2012. május 29. 21:22
Milyen jó, hogy nem a cím stílusában folytatódik!

És a zárómondat lehetne a folytatás kezdőmondata is, hogy ne úgy maradjon meg bennünk, mintha az lenne a lényeg, hogy csak ő (bezzeg a többi...), és csak az övé.
Tudom, nem ez a szándék, hanem pozitívan megmutatni a különbséget, mégis jó lenne akár egy halvány utalás is, hogy ez a pillanatnyi helyzet változni fog.
(Különben hogyan is maradhatna boldog ez az egy?)
Eliza Beth
#5. 2012. május 29. 18:27
Köszi Balázs, Gitta, Csaba!
Bedő Csaba
#4. 2012. május 29. 18:25
Kedves, szép mese, igazi szabadságérzettel töltve.

Minden jót kívánok!
Gitka_61
#3. 2012. május 29. 17:28
Eliza!
Tényleg aranyos mesét írtál. Ugyan a hossza híven tükrözi a pillangó illanó-villanó voltát...de azt hiszem éppen elég is..minden benne van aminek benne kell lennie...

Nekem tetszik :)))

Gitta
Balage
#2. 2012. május 29. 13:01
Aranyos mese. Grat!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek