EGYÜTT KEZDTÜK (12E)

A csodás balatoni helyszíneken játszódó nyári vígjátékot fiatalos humora, jó hangulata és menő zenéje teszi emlékezetessé

 

 

 

Főszereplők: Jakab Balázs, Mosolygó Sára, Kövesi Zsombor, Kanyó Kata, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Nagy Márk, Mészöly Anna, Hrisztov Toma valamint Mucsi Zoltán, Szabó Simon, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás

Operatőr: Babos Tamás. Látvány: Valcz Gábor. Vágó: Duszka Péter Gábor. Írta: Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István, Maruszki Balázs. Zeneszerző: Felcser Máté. Producer: Romwalter Judit, Pék Csaba.

Rendezte: Kerékgyártó Yvonne

 

„A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben mégis a lehetőségekhez képest ritkán láthatjuk. Az Együtt kezdtükben viszont tudatosan törekedtünk rá, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. Sőt ez a táj nem pusztán hátteret ad az eseményeknek. A Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át a festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni." - mondta Kerékgyártó Yvonne, a film rendezője, aki az Együtt kezdtük jeleneteit 2021. nyarán és őszén a Balaton mellett Budapesten és Londonban rögzítette.

 

A generációs vígjáték főszerepeit a Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói alakítják. Köztük a Jakab Balázs, Kövesi Zsombor, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk és Kanyó Kata. Mellettük Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László is látható lesz a filmben.

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a SPARKS Kft. gyártásában és az RTL Magyarország koprodukciós partneri együttműködésével elkészült Együtt kezdtük rendezője Kerékgyártó Yvonne. A forgatókönyvet Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták.   A kamera mögött Babos Tamás operatőr foglalt helyet, a látványtervezésért Valcz Gábor felelt. A jelmeztervező Oehler Diana, a vágó Duszka Péter Gábor, a zeneszerző Felcser Máté volt. A producer feladatokat pedig Romwalter Judit és Pék Csaba látta el.

 

Az Együtt kezdtük 2022. augusztus 4-től lesz látható a magyar mozikban az InterCom forgalmazásában.

 

Együtt kezdtük teaser előzetes (16): https://youtu.be/pq71tzAkW1c


 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek