Egy alkotóval kapcsolatban két nagyszerű élményünk lehet, olvasni és megismerni, beszélgetni vele.

Egy alkotóval kapcsolatban három nagyszerű élményünk lehet, olvasni és megismerni, beszélgetni vele.

 
A Muzsikus Rádió (még) „Tollal” című műsorának szerzőtársunk, Csomós Róbert volt vendége. Egy alkotóval kapcsolatban három nagyszerű élményünk lehet, olvasni és megismerni, beszélgetni vele. Most ezt a beszélgetést osztjuk meg hallgatóvá avanzsált olvasóinkkal. Reméljük, hogy „pusztán” hallgatóként ugyanúgy átérezhető varázslatos egyénisége, mintha szemtől szemben ülnénk Róberttel.
 
1930-ban születtem Budapesten. Vasöntőként érettségiztem. 1950-ben a Fő utcai katonai börtön úgynevezett „HŰTLENSÉGI OSZTÁLYÁRA” vittek főbenjáró koncepciós váddal. 1953-ban szabadultam.
1954-ben, majd 56 szeptemberében újra letartóztattak.
A forradalom kitörése előtt szabadultam, és az első perctől az utolsó lehetőségig harcoltam. Azután emigráltam, Izraelben telepedtem le. Tengeri mentő, majd búvárhalász voltam. 1991 januárjában hazatértem. Nem vártam, hogy virágot szóró, rózsaszínruhás lányok várnak majd a határon, de ami bekövetkezett, az minden képzeletet alulmúlt. Nem kaptam vissza szüleim elkobzott vagyonát, még lakást sem, albérletről-albérletre vándorolva írtam könyveimet.
Minimál nyugdíjon, Amerikában élő gyermekeim támogatásából élek. Különböző lapokban, nívós folyóiratokban publikálok, miközben életművemen, egy háromkötetes eposzon, évszázadokat átfogó családregényen is dolgozom. 1998-ban megnősültem, fiatal fehérorosz festőművésznőt vettem feleségül.
 
http://muzsikusradio.hu/splayer-mr.php?mp3=20110118_tollal_csomosrobert.mp3
 
Szabados Melinda, Márkus


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
markusdeak
#2. 2011. február 2. 14:56
Tervezzük Melindával a többi műsor hangos közlését is. Nem teljesen rajtunk múlik, az archívumot a technikusok töltik fel, jelenleg 2010 december 12- e az elérhető legkorábbi adás. Sajnos Székács Lacival történt beszélgetésünk még nem érhető el. Természetesen forszírozzuk a dolgot.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek