Dörmögő Dömötör - Tina és Gizella a fehér hattyú

Október vége, november eleje van. Üres már a fecskefészek, a fiókák elköszöntek rég, helyettük a varjak károgják, hogy beköszöntött a tél.

„Dörmögő-„mese címe" jeligével. Abai Anita kiralylany24@citromail.hu 


Tina & Gizella a fehér hattyú

 

Október vége, november eleje van. Üres már a fecskefészek, a fiókák elköszöntek rég, helyettük a varjak károgják, hogy beköszöntött a tél. A fák is meztelenül ácsorognak, elvesztették zöld, piros ruháikat. Ágaik a fagyos szélben keservesen sírnak, hívják vissza a tavaszt. Az erdei állatok is elvonultak, téli álmot alszanak. A hosszú, meleg ősz után, egyik napról a másikra a várost szürke köd lepte el. Az ablak repedésein keresztül a szobába hűvös levegő áramlott be. Tina is felébredt, nagyon fázott. Vékony takaróját szorosabbra húzta magán. Hallotta, ahogy az ereszen kopog az eső, és csörömpölés hallatszik. Nagy nehezen kitápászkodott ágyából, magára húzta pulóverét, kerekesszékébe pattant és gyorsan az ablakhoz gurult, hogy megnézze mi ez a zaj. Két kezét és az arcát a hideg ablaküveghez tapasztotta, és csak bámult ki az utcára. Némán csodálta a földre hulló csillogó esőcseppeket.

Tina 5 éves volt mikor szülei mennybe szálltak, ő pedig kerekesszékbe kényszerült. De, volt egy ritka adottsága, értett az állatok nyelvén. Az emberek emiatt furának és bolondnak hitték. Így nevelőotthonba került.

Sára is magára terítette kendőjét, és Tina mellé ült.

-        Te mit nézel? – kérdezte széles mosollyal az arcán

-        Az esőt – válaszolta a kislány

Sára tudta, hogy barátnője különleges és mindenben meglátja a szépet, így vele együtt nézte. Ekkor megjelent az ajtóban Klári, a mindig morcos nevelőnő.

-        Ti mit leskelődtök!- kiáltott rájuk

A lányoknak félelmükben egy hang sem jött ki torkukon. Klári feje vörösödött, szeme a dühtől vérben forgott.

-        Elvitte a cica a nyelvetek?! Eredjetek aludni!- rikácsolta

      Korán reggel a nevelő Tinát küldte bosszúból tejért a dermesztő hidegben. A kislány az elején fütyülve gurult végig a városon. Élvezte, ahogy kereke csúszkál a vizes falevélen. De mire a tejeshez ért reszketett, mint a nyárfalevél. A gazda ezt látva megkínálta egy csésze kakaóval és egy szelet kaláccsal. A kislány jóízűen elfogyasztotta, majd megköszönte a vendéglátást és a friss, házi tejet s elindult visszafelé. Halk füttyszóra lett figyelmes. Kíváncsi volt és a hang irányába vette útját. Amikor a nádasban megpillantott egy gyönyörű fehér hattyút. Ott feküdt és keservesen sírt. Tina közelebb ment és kedvesen megszólította:

-        Szia, Tinának hívnak. Téged hogy hívnak, és mi történt veled?

A szárnyas bánatosan elmesélte történetét:

-     Gizellának hívnak, egy róka megtámadta a kicsinyeimet és Gézát, a páromat. A családomnak sikerült elmenekülni, de a lábam hurokba szorult és nagyon fáj. Kérlek, segíts rajtam!

Tina lehajolt, hogy kiszabadítsa, de nem gyerek kezének való volt. Így visszament a tejes birtokra segítséget kérni. A történet hallatára a gazda gyorsan magához vette a szerszámos ládáját, egy szempillantás alatt Gizella mellett termettek, és rögvest megmentették. Pokrócba tekerték, és hazasiettek. Jó meleg kályhához telepedtek. A kislány segített bekötözni sérülését. Majd átölelte a nyakát és odasúgta neki:

-        Ne félj, vigyázok rád! Szeretlek, Gizella.

-        Én is szeretlek, kicsi lány. Köszönöm, hogy megmentettél.

Összebújtak és álomba merültek.

Pár héten belül Tina vágya is teljesült, mert a gazdának és a feleségének nem volt gyermeke, így a kislányt családtagnak fogadták. Gizella is felgyógyult, párjával és gyerekeivel messzi földre repültek. De minden évben visszajártak, mert Tina és Gizella egy zimankós téli napon örök barátságot fogadott.

 

 

VÉGE


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
markusdeak
#4. 2017. október 8. 08:08
Megtörtént.
előzmény: abai anita hozzászólása, 2017. október 5. 08:18
markusdeak
#3. 2017. október 8. 08:05
Kedves Anita!

Természetesen.
előzmény: abai anita hozzászólása, 2017. október 5. 08:18
abai anita
#2. 2017. október 5. 08:18
Kedves Szerkesztőség!
Meglehet osztani a facebook oldalon, ha valakinek tetszik egy lajkkal kifejzheti
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek