Dörmögő Dömötör - Mi is az a tél?

Langyos, floridai szellő fújdogált. Virág vidáman szaladgált végig a szűkös utcácskában. A kislány egyke volt. Ő és szülei magyarok voltak, de Virág már itt született, Floridában.

 

  Hazaért. A szülei ezzel fogadták: -Virág, haza fogunk költözni. Otton éppen tél van, ezrét veszünk néhány meleg ruhát.

- De... Én nem szeretnék- nézett elkerekedett szemmel szüleire a lány.

 Egy hónap múltán elindultak a repülővel. A nyelvvel nem volt probléma: Virág beszélt magyarul. Azért aggódott, hogy vajon milyen is lesz az új iskola, a társai, az új otthonuk. Lesznek-e barátai? De a legjobban a tél miatt aggódott. Floridában örökké meleg van.

 Hazaértek. Berendezték új otthonukat. Itt fűteni kellett, Floridában ilyen fűtőtestre nem volt szükség.

 Hétfő lett, az első iskolai nap. Virág rettentően izgult. A tanár bemutatta a kislányt az osztálynak. Kimentek az udvarra. Nagyon hideg volt. Virág kis foghíjas fogsora vacogott. Egyedül állt az uidvar közepén, az osztály vidáman játszott. Virgának könnyek gyűltek a szemébe.

Végre odament hozzá egy lány. -Szia. Jázminnak hívnak. Tudom, mit érzel. Én is új voltam itt másodikban. Nehéz újként. Leszel a barátom?

Virág boldogan bólogatott. -Tudod, nekem a tél a kedvenc évszakom- jegyezte meg Jázmin. És neked? -Nekem nincs olyanom. Én Floridából jöttem. Ott mindig nyár van.

Másnap Virág áthívta magukhoz új barátnőjét. Virág is megszerette a telet. Egészen jól érezte magát Magyarországon. Egyre több barátja lett, megszerették őt. Virág pedig itt boldogabb lett, mint bárhol máshol.

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek