Dörmögő Dömötör - A kígyó, aki korcsolyázó akart lenni

Ez mese Bambáról, a fekete mambáról szól, aki mindennél jobban szeretett volna korcsolyázni.

Láttál már valaha korcsolyázó kígyót? Nem csoda, hogy nem! Gondolj csak bele, milyen nehéz lehet egy csúszó-mászónak korcsolyaleckéket venni. Nem elég, hogy nincs hüvelykujjuk, ami elengedhetetlen a korcsolyafűző bekötéséhez, de még lábaik sincsenek, amelyekre felkerülhetne a cipő. Ráadásul a kígyók olyan meleg helyeken élnek, ahol soha nem esik a hó.

Ezt Bamba, a fekete mamba is tudja, aki bár Afrika szívében élt mégis mindennél jobban vágyott arra, hogy egyszer kipróbálhassa milyen jégen csúszni. Bamba nagyon szeretett olvasni, mindig összegyűjtötte a turisták által eldobált magazinokat. Egyszer talált egy cikket arról, hogy más kontinenseken olyan hidegek a telek, hogy még a tavak is befagynak és olyankor az emberek korcsolyáznak.

- Bárcsak én is korcsolyázhatnék egyszer! – sóhajtotta Bamba.

 A kígyócska leghőbb vágyáról az egész szafari tudott, ezért a barátai elhatározták, hogy idén decemberben segítenek Bambának beteljesíteni az álmát.  

- Boldog szülinapot Bamba! – kiáltotta Csimpi a csimpánz és Liló az oroszlán kórusban, amikor találkoztak a kis tekergővel a majomkenyérfa alatt.

- Kösssszzzz – sziszegte búskomoran Bamba.

- Ugyan barátom, ne itasd a futóegereket! – mondta Gizi az orrszarvú– meglepetésünk van a számodra! Gyere velünk.

- Hová vissszzztek? – kérdezte izgatottan Bamba.

- Az állatkertbe! – felelte Csimpi.

- De hát az több mint sszzzáz elefántlépésnyire van. Nem tudok olyan sokat csússszni.

- Magánrepülőt béreltünk neked, mi pedig gyorsan odafutunk. Mindent megszerveztünk – kacsintottak össze a kígyócska cimborái.

Ekkor hirtelen valami felemelte a levegőbe Bambát. A kígyó először megijedt, de amikor felnézett látta, hogy csak Pali a pelikán repítette a magasba. Néhány perc elteltével a madár kitárta hatalmas szárnyait, leereszkedett és a földre tette pikkelyes barátját. Hamarosan Csimpi, Gizi és Liló is a kapuhoz ért. Bementek az ajtón és meg sem álltak a pingvinek otthonáig.

- Megkértük a pingvineket, hogy nyitás előtt hadd korcsolyázhassunk a tavon egy kicsit. Szívesen megmutatják, hogyan kell – magyarázta Liló.

- Kedvesek vagytok, de nincs korcsolyám – mondta szomorúan Bamba.

- De van! Minden zsebpénzünk ráment, amit a naptárfotózással kerestünk, de találtunk egy olyan korcsolyát az ajándékboltban, ami jó lehet rád. Csimpi majd beköti Neked!

Ekkor a pingvinek előjöttek a jéghegy mögül kezükben a gyönyörűen csillogó fehér korcsolyával.

- Boldog szülinapot! – kiáltották mind egyszerre.

Bamba meg sem tudott szólalni, úgy meghatódott. A barátai megemelték és hosszú farkát beleállították a korcsolyába, majd átlendítették a korláton. Bamba az elején kicsit nehezen találta meg az egyensúlyt, de aztán felegyenesedett és büszkén mosolygott a többiekre.

- Hoztunk neked kabátot és egy bukósisakot is készítettünk.

 Csimpi belebújtatta barátját egy 47-es lyukas zokniba, Liló pedig Bamba fejére biggyesztette az eldobott pattogatott kukoricákból összeragasztott bukósisakot.

- Nagyon kössszönöm! Sssszeretlek titeket! – sziszegte a kis kígyó.

 

A pingvinek körülvették, és együtt a tó belseje felé csúsztak. Fifi, a fóka bekapcsolta a fókashow zenéjét, Bamba pedig élvezettel bólogatott a dallamra, miközben úgy suhant a tavon, mint egy igazi jégtáncos. Bamba mosolyogva Liló, Csimpi és Gizi felé nézett és arra gondolt, hogy ahol igaz barátok vannak, ott semmi sem lehetetlen. 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek