Csütörtöktől mozikban Gemma Arterton és Fabrice Luchini romantikus filmje, a Gemma Bovery (16)

A különös szépségű nő már pusztán megjelenésével is felhívja magára a helyi pékséget vezető Martin figyelmét, a középkorú férfi érdeklődése pedig lassan rajongássá válik...

 

Franciaországban 1999-ben nagy sikert aratott a klasszikus regény, a Bovaryné kortárs környezetbe helyezett, szabados képregény feldolgozása. A belőle készült romantikus vígjátékban, a Gemma Bovery-ban az európai mozi két sztárja, Fabrice Luchini (Szerelem a hatodikon, Született feleség) és Gemma Arterton (Tamara Drewe, A Quantum csendje) tündököl. A film április 16-tól látható országosan a mozik műsorán.

 

 

Az idilli normandiai falu békés életét felkavarja a nagyvilági Gemma Bovery (Gemma Arterton) és férjének az érkezése. A különös szépségű nő már pusztán megjelenésével is felhívja magára a helyi pékséget vezető Martin (Fabrice Luchini) figyelmét, a középkorú férfi érdeklődése pedig lassan rajongássá válik, ahogy egyre több hasonlóságot fedez fel az asszony és Flaubert regényalakja, Bovaryné között. Martin mániája lesz, hogy neki kell megmentenie az asszonyt, aki minden bizonnyal a tragikus hősnő sorsára jut majd, ha ő nem lép közbe. A helyzetet bonyolítja, hogy megjelenik Gemma egykori szerelme is. Martin tettei pedig sokszor éppen az ellenkező hatást váltják ki, mint ami a szándéka volt.

 

 

Rendezte: Anne Fontaine

Forgatókönyv: Pascal Bonitzer, Anne Fontaine

Fényképezte: Christophe Beaucarne

Producer: Philippe Carcassonne, Matthieu Tarot

Zene: Bruno Coulais

Vágó: Annette Dutertre

 

Főszereplők: Fabrice Luchini, Gemma Arterton

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek