Csütörtöktől mozikban az Ezüst Medve-díjas DAU. NATASA (18)

A 70. Berlini Filmfesztiválon díjazott DAU. Natasa a filmtörténet talán legambíciózusabb művészeti projektje. A film július 29-től látható országosan a hazai mozikban

Ilja Hrzsanovszkij rendező az ukrajnai Harkovban grandiózus, szinte városnyi díszletben teremtette újra egy '50-as évekbeli szovjet kutatóintézetet és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra mindennapjait. Több mint négyszázan választották az ukrán jelen helyett a szovjet hatvanas éveket, és költöztek be ide, hogy a nap 24 órájában a meghatározott karakterekben éljék az életüket. A két éven át tartó kísérlet során a rendező folyamatosan 35 mm-es kamerákkal forgatott, az előre kitalált történeteket a szereplők viszonyai alakították. A 700 órányi filmanyag feldolgozása évekkel ezelőtt kezdődött és még most is tart, az első bemutatásra kerülő játékfilm a DAU. Natasa. 

Szinopszis:
Natasa a kutatóintézet kantinjának vezetőjeként kegyetlenül bánik fiatal beosztottjával, Olgával. Minden este lerészegedik, az egyik alkalommal pedig, amikor egy francia kutatót lát vendégül az Intézet, lefekszik a férfivel. A KGB attól tart, hogy Natasa valójában kém, egy kegyetlen ügynököt küldenek, hogy hallgassa ki.


Youtube előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=0w-PniJHZGQ


Forrás: Mozinet


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek