Csuha Lajos titkos koncerteken kóstolt bele a rocksztárok életébe

****

 

 

A Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorának legutóbbi adásában Nádas György vendége, Csuha Lajos színművész volt, aki arról mesélt, hogyan alakult szerteágazó pályája, és miért lett rockzenészből az Operettszínház művésze.

Radics Béla, Micimackó, Ruttkai Éva és a Jézus Krisztus Szupersztár titkos előadásai is szóba kerültek a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorának vasárnap reggeli adásában, amelynek vendége az Aase-díjas színész, Csuha Lajos volt. Bár faipari középiskolát végzett, sok kortársához hasonlóan őt is megszólította a hatvanas évek zenéje és gitározni, énekelni kezdett. A katonaság után a Sankó Beat Groupban kezdett el komolyabban foglalkozni a zenéléssel, Sankó László és Radics Béla mellett. Később a rockoperák és a musicalek világában kezdett el tevékenykedni, és maradt is ezen a pályán, a „zenecsinálás" háttérbe szorult az életében.

„Mint mindenkinek, nekem is a The Beatles zenekar volt az etalon. Később inkább a rock és a blues felé fordultam, főképp Radics Béla zenésztársam miatt. Jimi Hendrix és a Cream zenéje nagy hatással volt rám. Akkoriban ezt szerettük a legjobban, zenélni, ez volt az álom" - nosztalgiázott Csuha Lajos, aki később a Rock Színház társulatának tagja lett és énekes-színészként, valamint szinkronszínészként folytatta a pályáját.

„Mikor a Jézus Krisztus Szupersztár készült letiltottak bennünket a zenélésről, ezért kerültünk a színház közelébe. Titkos helyeken játszottunk, Rényi Tamásnál és a Ruttkai-villában, néhány alkalommal mutattunk be részleteket" - idézte fel a színész, aki a rockopera magyarországi ősbemutatójának címszereplője volt annak idején. A további részletek a Jó pihenést! idézett adásából ismerhetők meg.

https://mediaklikk.hu/danko-radio/cikk/2021/08/15/csuha-lajos-meselt-arrol-hogyan-lett-a-rockzeneszbol-az-operettszinhaz-muvesze/

Jó pihenést! - Nádas György reggeli műsora minden hétvégén, érdekes vendégekkel, magyar nótákkal, operettekkel és örökzöld slágerekkel.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek