Csomós Róbert - Expressz Halál Rt.

Az EXPRESSZ HALÁL két évtizedes, megbízható cég, amely fennállása óta minden megbízását maradéktalanul teljesítette, és ez így lesz most is.

 

A BIG BOSS sebhelyes bulldogarca mosolyra torzult, de mélyen ülő disznószemeiben gonosz, baljós fény villant. Felállt, és körbejárva a csatahajó méretű íróasztalt egészen mellém nyomult. Pacsuli illatú dezodort használt, és a sötét öltönyében, lenyalt hajával úgy nézett ki, mint egy, a század első évtizedeiből itt felejtett, lapátra tett selyemfiú.

- Tele van már a tököm ennek a piszkos digó bandának a szemtelenkedéseivel! Csak ebben ez évben is már harmadszor köpnek a levesembe. Tavaly a déli körzet, most meg az egész város prosti hálózatát akarják megkaparintani: Ha hagyom, jövőre majd a drogüzletbe kontárkodtak bele, aztán meg az általam ellenőrzött kaszinók tulajdonosait kezdik zsarolni. Nem! Ezt már nem nyelem le! Kijöttem a béketűrésből!

- Oké Boss! Leperkálod nekem az egymillió dugót, és Francescó Martinez bandája nem eszik több makarónit.

- Jól van Bob, jól van! Ne kapd fel a vizet! Nem vagyunk a bolhapiacon, nem kezdek el alkudozni, bár az összeget piszokul sokallom. De ugye tudod, hogy mit vállalsz fel? Dillánékat és a portorikói fiúkat remekül intézted el, de talán belátod, hogy Francescó Martinez más tésztából van gyúrva. Hozzájuk nem állíthatsz be fűtésszerelőként, hogy lángszóróval kifüstöld őket, és grillcsirkét csinálj belőlük, ahogy azt Dillánékkal tetted. Ja, és velük azt sem lehet megcsinálni, amit a füstösképűekkel, hogy a vízhálózatba kötve magad, kiciánozd őket, mint a poloskákat. Műszaki megoldások helyett itt valami újdonságot kellene kitalálnod! Van valami ötleted? Mert Francescó formailag ugyan ma még csak a város alpolgármestere, de valójában kezeiben van összpontosítva minden hatalom. A rendőrség, a bíróság, a seriff a zsebében vannak, és már a szövetségi nyomozókat is korrumpálta. Ha megpróbálsz valamit, és nem sikerül elsőre, akkor itt elszabadul a pokol. Arról pedig biztos értesüléseim vannak, hogy a villája megközelíthetetlen, még lézerirányítású légelhárító vállrakétákkal is fel vannak fegyverezve az emberei, ha mondjuk, valaki helikopterrel támadna rájuk. Jimmy Harpert, Villi Camarót és Borotvás Teddyt, a legjobb embereimet küldtem felderítésre, és ma már mind a hárman a városi halottkém jégszekrényében alszanak. Annyi plombát vertek a hasukba, hogy a sírásók sérvet fognak kapni, mikor leeresztik őket, pedig ugye ők sem voltak piskóták?

 - Nehéz ügy, annyi bizonyos, de az EXPRESSZ HALÁL két évtizedes, megbízható cég, amely fennállása óta minden megbízását maradéktalanul teljesítette, és ez így lesz most is. Az a kérdés, mikor kapom meg a dohányt?

 Abban a pillanatban, amikor Francescó pondrófeje megjelenik gyászkeretben az újságok fejlécein, a bankszámládon is megjelenik az egymillió dugó, de van egy extra kívánságom. Annyi ólmot szivattyúz a koponyájába amennyit csak lehet. Ne spórolj a lőszerrel, telik rá a millióból.

 - Nem szoktam spórolni, az anyaggal. Tavaly Huttonékat annyi TNT-vel repítettem a levegőbe, hogy nyolcezer mérföldnyire, a pocsolya túloldalán lévő Londoni szeizmográfiai intézet minden mérőműszere jelezte. Nyugodt lehetsz Boss, a Francescó gengnek nem lesz szüksége koporsóra.

 Részben kár. Szívesen köptem volna bele Francescó yorkshiri sertés képébe a ravatalon. Azonkívül, szeretném a barátnőjét, Jane Mayoreót, egyszer-kétszer megvigasztalni. Vagy talán őket, kettőjüket is az autójukkal együtt fogják eltemetni, mint Kokós Eddyt és a klánját, akiket pár éve gurítottál le a Grand Canyonban?

 - Megvannak a terveim, de nem árulom el őket. Cégem erőssége éppen a titoktartásban rejlik. Azért fordul mindenki bizalommal szerény egyszemélyes vállalatomhoz, mert biztosak a diszkréciómban.

- No, csak ne dicsekedj Bob! Tudom a múltadat, hogy kitüntetett kommandós voltál Vietnamban, és remek tűzszerész, de előleget nem fizetek a millióra, mert ugye azt szeretnéd, azért rázod a rongyot? Mert mi lesz, ha mégis Francescó terít ki téged? Akkor sirathatom a suskát! Látod, Borotvás Teddy és a barátai...

 - Túl van tárgyalva az ügy. Bízzál meg valaki mást, vagy ami még olcsóbb és egyszerűbb, végezd el a munkát te magad. Esetleg add át a terepet Francescónak, hagyd érvényesülni a fiatalokat.

 - Ne marhulj Bob! Nem kell mindjárt felhúzni az orrodat. Fizetek fél milliót készpénzben azonnal, és nem is a bankszámládra teszem fel, hanem kevert kiscímletű bankjegyekben kapod meg, ahogy a régi szép időkben. Oké?

- Így igen. Vállalom az ügyet. Francescó és a bandája máris halott, csak ők még nem tudják. A te dolgod annyi, hogy holnapra itt legyen a pénz, holnaputánra meg az összeg másik fele. Majd el kell tűnnöm egy időre, amíg kihűl a levegő, mert óriási felhajtást fognak csinálni a szövetségiek, ha egy jól tejelő tehenüket levágom. Valószínűleg Mexicó felé veszem az irányt, és nem Mexicó City szegénynegyedében akarom kiheverni a fáradalmaimat. Egy hatcsillagos szálloda Acapulcóban, két-három osztályon felüli nővel, sokba kerül. Viszlát holnap... csaó... ja, kötöztesd meg már a kutyáidat, nehogy az egyik újra belekapjon a bokámba. Útálom ezeket a dögöket, és fogalmam sincs, minek tartod őket, hiszen van testőröd elég. Mondd, mit eszel rajtuk?

 - Elsősorban azt, hogy nem megvesztegethetőek, és nem akarják megkefélni a szeretőimet, mint a testőreim. Ide nem jöhet be senki, akit én nem akarok itt látni, mert a pitbulljaim leszedik a tökét. Egyébként Francescó is tart vagy egy fél tucatot ebből a fajtából. Ha tartasz a kutyáktól, meg se közelítsd a villáját, bár az emberei sokkal előbb fognak szitává lőni, mint ahogy a kutyák odaérnének. 

Befejezés köv...

 

 

Kép forrása

Csomós Róbert

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#2. 2011. szeptember 9. 15:54
Humorral fűszerezett krimi.
Nekem tetszett.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek