Csoki szilánk

Képzelt csokoládé történet, ha még is valamelyik termékkel azonosítható, az a véletlen műve!


Sok mindenben megegyezett a Nagyi és kis 6 éves unokája ízlése. Szó szerint ízlése, ugyan is mindketten nagyon szerették a csokoládét, és azok közül is az egyik ismert nevű tejcsokit. Nagyon megörültek, amikor az összes népszerű médiában - TV-ben, rádióban, a bulvárlapokban és az interneten is - ráakadtak egy pályázati felhívásra, mely szerint, aki rátalál kedvenc márkájuk csomagolásának belsejében a „Nyert" feliratra, az a gyártótól kap ajándékba 1 kg tejcsokit. Minden ötödik nyer! - volt a hirdetéshez hozzáfűzött biztatás.

Minden nap nagy gonddal bontották fel azt a két darabot, amit rendszerint a jóízűen elfogyasztott ebéd után tettek magukévá. Az értesítés midig csak abból a két szóból állt: „Nem nyert". Aztán rájuk mosolygott a szerencse, egy héttel a kéthónapos pályázati határidő lejárta előtt, találtak egy „Nyert" feliratút. Nagyon megörültek ennek és elhatározták, kihasználva a kellemes sétaidőt, személyesen mennek el a közelükben levő gyárba, hogy személyesen vegyék át a nyereményüket.

A beléptetővel felszerelt - csak a portásfülkén keresztül megközelíthető - kapuban, tanácstalanul megálltak, hogy jutnak be a nyereményük átvételéhez? Ekkor kinyílt a fülke ablaka, és egy kedves, pirospozsgás arcú, mosolygós fej jelent meg benne! 

        - Mivel szolgálhatunk, kedves fiatalúr? - kérdezte barátságosan. A Nagyi fölbátorodva a kedves fogadtatáson, átnyújtotta a nyerést igazoló, gondosan összehajtogatott színes papírt. 
       -  A nyereményünkért jöttünk! A portás megnézte a „Nyert" feliratot. Hirtelen, - ahogy a balatoni vihar szokott lecsapni a déli partra, úgy változott meg az arckifejezése: pozsgás, mosoly balra el, a ráncba húzott homlok szigorú árkokat vont a szeme köré.
       -  Föl kell hívnom az igazgató urat! - mondta szinte sziszegve. Fölemelte a telefont és  beszámolt a váratlan látogatásról. Hallgatva a telefont bólogatott, és kicsit megenyhülni látszott a szigorú arckifejezése, ami váratlanul átment mélyszomorúba, és beszámolt a beszélgetésük tartalmáról.

       -  Az igazgató úr szíves elnézést kér, mert a pályázat olyan sikeres volt, hogy sokan hamisítani kezdték a „Nyert" feliratú csomagolópapírt. Sajnos önöknek is egy ilyen jutott, így nem áll módunkban a jutalmat kiadni. De bízik benne nagyon, hogy a hamarosan beinduló új pályázatunkon részt vesznek és szabályosan nyernek! A nagyi ekkor egy tőle nagyon ritkán látható heves mozdulattal, egy feszes, kétkezes "bányász" - jelvénnyel válaszolt vissza. A portás ezt látva egy pillanatig nem kapott levegőt, majd magához térve -  a már távozóban levő csalódottak után, gépiesen elkiabálta a típus szöveget:

      -  Köszönjük, hogy észrevételével támogatta a fogyasztók érdekében végzett munkánkat! - Visszafordulva fejcsóválva mormogta maga elé:

      -  Micsoda fegyelmi és elbocsájtás lesz ebből, hogy az igazgató úr szigorú utasítása ellenére kikerült egy „Nyert" feliratos csokoládé a kereskedelembe!

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Fer-Kai
#8. 2012. október 31. 21:34
Nyalókával talán még stílusosabb lenne...
Szilánk a javából (gépezetben)!
Csilla
#7. 2012. október 31. 21:11
Az a bizonyos mézesmadzag!
Most legalább megtudtam, hogy miért nem nyertem még soha :(
Andy, hálás vagyok a felvilágosításért.
Azért sajnálom, hogy szegény nagyiékat így átverték.... hmmm

Az utolsó mondat nagyon tetszik :-)
kréker
#6. 2012. október 31. 19:14
Igen sok disznóság történik manapság.
Ez eg példa.
Jó írás.
Juhász Kató
#5. 2012. október 31. 13:48
Nagy csalódás lehetett a Nagyinak, de főleg az unokának.
Jellemző az eset a mai világunkra.
Aki irodalmi pályázatokon indul, szintén megtapasztalhatja, hogy a kiírásban szereplő
díjakat, okleveleket sem juttatják el minden esetben a nyerteseknek. Két alkalommal volt ilyen negatív tapasztalatom.
Eliza Beth
#4. 2012. október 31. 12:14
Sok a hazugság ma már, az ilyen promóciós dolgokban meg bármit meg lehet tenni... De ha már úgy esett, abba az egyetlen kg csokiba nem pusztult volna bele a cég. Sőt, reklámozhatta volna mindenfelé, hogy igenis van nyertes...
De hát ez a történet nem erről szól, értem én.
Answer
#3. 2012. október 31. 12:04
Kedves Barátom!
Vak vagyok, hát itt vagy.
Az előbb reklamáltalak.
A csali mese, és ráadásul igaz is. Mármint ebben a történetben.
Együttérzek Nagyival és a csemetével.
Nekem egyszer sikerült nyernem az elhíresült Bingón, mentem volna hasonlóképp átvenni a nyereményemet, csak az üres telephelyet találtam.
Ja, és egy PORTÁST aki közölte a céget felszámolták.
Igazi mai történet, gratulálok!
Szeretettel: Answer
Mara
#2. 2012. október 31. 11:56
Gratulálok kedves Andor.
A mai világ egy kis szegmentét olvastam Tőled. Szeretettel: Mara
Hozzászóláshoz jelentkezz be!