Csak ülök, és mesélek

A továbbiakban e cím alatt osztom meg Veletek emlékeinket Ildi kiskorából! Fogadjátok szeretettel.


Hol is kezdjem, képek, emlékek tolulnak elém. Felejtősek, felejthetetlenek, mindenféle. Úgy gondolom, apró adagokba válogatom, hogy tovább tartson. Második karácsonyára kapott egy dömpert, igen, azt a nagy rózsaszín-lila-sárga, platós játékot. A dohányzóasztalra állítottuk a karácsonyfát, ő nem is foglalkozott az ajándékkal, inkább a fát ölelgette volna meg. A dömpernek jó hasznát vettük, tavasszal-nyáron, mikor a sógornőm fiai beleültették Ildit óvatosan és tolták-húzták fel-le a betonon. Volt holdkomp is, tudott vele menni, de nem igazán szerettem, mert féltettem az eséstől, ami egyszer be is következett. Szomszédból kaptunk egy motort, hupikéktörpike-alakú volt, egészen megviselt állapotban, mikor megtanulta hajtani, félelem nélkül ment vele. Természetesen hintája is volt, öreg sokat látott diófánk vastag ága biztonságosan tartotta, míg benne ült. Nyáron kislánynak kisbugyi dukált, s majdnem-majdnem megtanulta a bili hasznosságát, de hűvösebb hetek váltották akkor a napsütést, s persze féltünk nehogy megfázzon, két nyáron tréfált meg minket az időjárás, aztán szép lassan csak szobatiszta lett, mire bölcsibe ment.


Előzmény


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Emmike
#9. 2011. május 9. 21:14
köszönöm szépen Tara, én is örömmel írogatom!
Tara Scott
#8. 2011. május 9. 19:32
Istenem! A strapabíró orosz nagy dömper. Nekünk kék volt, nyáron lejártunk az élő Tiszára s Bogi beleülve a partról gurult be vele a víz szélébe. Találtunk egy olyan partszakaszt, hogy a folyó közepéig térdig ért. :)
De jó Veled emlékezni! Köszönöm.
Emmike
#7. 2011. május 9. 12:05
Köszönöm szépen Ili, éppen ma gondoltam Rád reggel, hogy felhívlak. A következőben sokkal többet lehet olvasni, készen van az is! Puszi! Emi
dezsoili
#6. 2011. május 8. 20:07
Hamar nőnek a gyerekek, tudod, ismered a véleményemet... Gratulálok! Amikor a nagy fiam volt tévénézős forma, már a 30-n is túl vagyunk, akkor volt hatalmas nagy program a Hupikék törpikék nézése. Szinte betéve tudtam minden egyes részét, hiszen újra- meg újra kellett megbeszélni vele, esti mese után azzal tudta húzni az időt. Persze dömperből is volt nálunk is jó néhány. Szép emlékeket ébresztettél fel bennem. Csak javaslatként, próbáld picit bővebben, mert a téma engedi. Kis körítés a lényeg mellé, közé, tudod, hiszen nagy mestere vagy a szavaknak. Hiányoltad az igazi véleményt, te drága, remélem nem haragszol meg. Minden tiszteletem és szeretetem a tiéd, ölellek, Ili.
Emmike
#5. 2011. május 8. 15:50
köszönöm szépen Gitka_61!
Gitka_61
#4. 2011. május 8. 15:44
Kedves emlékek. Jók felidézni őket...
Emmike
#3. 2011. május 8. 14:26
Nem, nem lesz ilyen rövid, köszönöm hogy olvastál!
Answer
#2. 2011. május 8. 11:56
Hogy imádták a gyerkőcök a kék törpéket.
Mind ilyen rövid lesz?
Szeretettel answer
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek