Christopher Plummer Caesart alakítja az Uránia mozivásznán (2014.09.30.)

A kiemelkedő színvonalú előadást a kanadai Stratford Festival színpadán rögzítették, a színjáték moziváltozata a kitűnő operatőri munkának köszönhetően Shaw darabjának valós élményét ragadja meg.

 

 

A londoni Globe Színház és a National Theatre mellett egy hasonlóan intézmény előadását láthatják a nézők az Uránia Nemzeti Filmszínházban: szeptember 30-án George Bernard Shaw Caesar és Kleopátra című vígjátékát vetítik a kanadai Stratford Festival produkciójában, az Oscar-díjas Christopher Plummer főszereplésével.

Caesar és Kleopátra egy szellemes és csábító vígjáték a veterán római politikus, stratéga és a elbűvölő, tinédzser korú egyiptomi királynő közötti kapcsolatról. A stratfordi előadást a The New York Times "a társulat lenyűgöző évadjának tetőpontja"-ként üdvözölte. Szeptember 30-án 19 órakor az Uránia közönsége is tanúja lehet az Oscar-díjas kanadai színész, Christopher Plummer (Caesar) elismert játékának és megtapasztalhatják George Bernard Shaw kritikusok által is méltatott színjátékában a drámát, intrikát és a komédiát. Az előadás női főszereplője a Tony-díjas Nikki M. James.

 

Előzetes: http://vimeo.com/87682841

A kiemelkedő színvonalú előadást a kanadai Stratford Festival színpadán rögzítették 2009-ben, a színjáték moziváltozata a kitűnő operatőri munkának köszönhetően Shaw darabjának valós élményét ragadja meg. A színházi közvetítés - hasonlóan A vihar című Shakespeare-mű tavasszal bemutatott Stratford-produkciójához  - a Pannonia Entertainment forgalmazásában, eredeti nyelven látható, a magyar felirat Réz Ádám műfordítása alapján készült, a British Council támogatásával.

Az előadás egyetlen alkalommal, szeptember 30-án 19 órakor lesz műsoron az Urániában, jegyek kaphatók a Filmszínház jegypénztárában és honlapján, valamint a Jegymester hálózatában.

A szeptember végi bemutatót követően októbertől a Shakespeare's Globe Színház és a National Theatre új produkcióival és népszerű, régebbi darabjaik ismétlésével folytatódnak a színházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Részletek: www.urania-nf.hu

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek