Boszorkány hosszan mért kalács

Ezt a kis szösszenetet, Húsvét körül írtam, egy írástechnikai gyakorlat keretében, Nyerni lehetett volna vele. Persze nem sikerült, de annál nagyobb örömmel írtam át a receptet. Kettőt írtam rá.

      Matilda az ifjú boszorkány úgy gondolta, meglepi Húsvét alkalmából édesanyját egy finom süteménnyel, s gondolta ő maga készíti el édesanyja világhíres méteres kalácsát.  Flóra a süteményt egy titkos recept alapján készítettel minden egyes alkalommal, s világszerte a mágus világban csodájára jártak. Hiába könyörögtek, sosem árulta el a receptet. Nagy nehezen rá is talált, amit egy zsíros régi pergament papírra írtak. Nagy csörömpölések közepette neki állt a sütésnek. Olvasni kezdte azt.

Hozzávalók:

Tégy bele 4 egész sárkánytojást, éjfélkor nyíló, bim-bam, virág cukrát ebből tégy bele 26 dekagrammot, az egészet folyamatosan keverjük, így tesszük hozzá 10 kanál zölden virító béka nyálát, 6 kanál édes datolyaolaját, 26 dkg pehelylisztet, sütőport, végül 4 zöldike madár tojásának fehérjéjét. Az egészet jól összedolgozzuk, a kapott tésztát kétfelé vesszük, az egyiket a kakaófa termésével szintesítjük, végül őzgerincformába tesszük, kisütjük.

Elkészítjük hozzá a krémet. Ebbe tegyél bele: 1 csomag vaníliaízesítésű síkport, amit 2 dl teve tejével sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt 25 dkg jól főhizlalt mangalica zsírjával kikeverünk, a zsírhoz hozzáadunk 25dkg tündérport, és az így kapott krémeket összekeverjük.

A kisült tésztákat szeltekre vágjuk és az elkészített krémmel összeragasztjuk, a tetejét a kakaófa terméséből sűrű masszát készítünk, ezzel díszítjük a tetejét.

 

 

Egészségetekre!  Kellemes Húsvéti Ünnepeket! -.) 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek