Blahalouisiana, Ida Nielsen, Solati

Online koncertpremierek, különleges könnyűzenei és jazzfelvételek a Müpa Home műsorán

 

 

 

A Müpa az elmúlt évadok során több száz koncertet és előadást rögzített, amelyből több mint 100 tekinthető meg a honlapjukon elérhető videótárban és a Müpa Home hetente jelentkező közvetítésein. A következő hetekben a legnépszerűbb könnyűzenei és jazzkoncertek közül élhet át újra hármat a közönség: Tzumo Árpád zenekara, a Solati Music kifinomult előadását, a Blahalouisiana '70-es évekre hangszerelt dalait és a basszusgitár dán ikonja, Ida Nielsen dögös-zúzós estjét. A sorozat különlegessége, hogy mindhárom magával ragadó koncertfelvétel most kerül először a nagyközönség elé!

 

Az Artisjus-díjas jazz-zongorista, Tzumo Árpád remek zenésztársakat maga köré gyűjtve 2016-ban hívta életre a Solati Music zenekart. Az énekesnő Pocsai Krisztina nemcsak gyönyörű hangjával járul hozzá a zenekar sikereihez, de a dalszövegek is az ő tollából születnek. Bár a basszusgitáron hallható Heilig Tamás szülei is jól ismert nevek, saját jogon vívta ki a zenésztársadalom elismerését: számos jazzformáció mellett hallhatja a közönség a Punnany Massif és a Random Trip koncertjein is. A dobok mögött pedig a világhírű gitárlegenda, Snétberger Ferenc Berlinben élő fia, Toni Snétberger ül. A Jazz Showcase közönsége a kvartett stílusosan Debut névre keresztelt bemutatkozó lemezének dalait hallhatta a Müpában. A jazz harmóniakészletét az R'n'B, a neo-soul és hiphop formavilágával és stílusjegyeivel ötvöző dalok igazi előremutató hangzásvilágot teremtettek a Fesztivál Színház színpadán.

A székesfehérvári Blahalouisiana 2012-es megalakulása után hamar a hazai pop-beat-rock szcéna egyik leggyorsabban felívelő csillagává vált, és elmaradhatatlan fellépői lettek a legnagyobb kluboknak és fesztiváloknak. 2018-as koncertjükön a zenekar második, Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi című lemezüket különleges, klasszikus hangszerelésben és díszletek közt mutatták be a Müpában. A Balázs Ádám hangszerelte dalok a '70-es éveket idéző környezetben szólaltak meg, vonósnégyessel, fúvósokkal és egy Hammond-orgonával kiegészülve.

Kevés muzsikus van, aki elmondhatja magáról, hogy nemcsak tagja volt Prince zenekarának, de a poplegenda maga választotta ki. A dán Ida Nielsen lendületes színpadi jelenléte és technikai felkészültsége viszont önmagáért beszélt, nem meglepő, hogy 6 évig pengette a húrokat Prince mögött. Az énekes halála után leginkább szólókarrierjére összpontosított, az old school funkot a nu soullal és hiphoppal ötvöző dalai pedig megtalálták az utat a közönség szívéhez. 2019-es jazztavaszos koncertjén pedig a magyar rajongókat is elvarázsolta.

 

A Müpa Home koncertjei megtekinthetőek a Müpa honlapján és hivatalos YouTube-csatornáján.

 


 

Solati Music: Debut

2021. április 16. péntek          20:00 - 21:45

Müpa Home

 

Közreműködők: Tzumo Árpád - billentyűs hangszerek; Pocsai Kriszta - ének; Heilig Tamás - basszusgitár; Toni Snétberger - dob

Vendég: Snétberger Ferenc - gitár

 

További információk: http://bit.ly/Solati

Az esemény Facebook-oldala: https://bit.ly/3mMeAey

 

Sophie Brown & Blahalouisiana Moon Band

2021. április 17. szombat       20:00 - 22:00

Müpa Home

 

További információk: http://bit.ly/Blahalouisiana

Az esemény Facebook-oldala: https://bit.ly/2Q5wmgN

 

Ida Nielsen & Band

2021. április 30. péntek          20:00 - 21:30

Müpa Home

 

Ida Nielsen - basszusgitár, ének; Kuku Agami - rap; Phong Le - billentyűs hangszerek, ének; Oliver Engqvist -   gitár, ének; Patrick Dorcean - dob, elektronika

 

További információk: http://bit.ly/Ida_Nielsen

Az esemény Facebook-oldala: https://bit.ly/32aLH28

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Nagyszombat