Baján mutatták be a halasi regényt

A javasasszonyként bűnügybe keveredett főhősnő a szerző ükmamája volt. Bor Terézia halasi és zsanapusztai élete, familiája drámája levéltári kutatások eredményeként tárult fel.


A Sugovica partján, Baján, a városi könyvtárban mutatták be szeptember 15-én  a Genomba zárt örökség című könyvet. Pálinkás Szilvia irodalmi alkotása Bor Terézia, egy kiskunhalasi asszony tragédiáját idézi fel. A családregény szakértője Végső István történész moderálta a könyvbemutatót. 
A Bajai Ady Endre Városi Könyvtár igazgatója, Zalavári László nyitotta meg az eseményt. Végső István hangsúlyozta, hogy a regény természesen jórészt fikció mégis igazi helytörténeti, családtörténeti eseményeken alapul. A javasasszonyként bűnügybe keveredett főhősnő a szerző ükmamája volt. Bor Terézia halasi és zsanapusztai élete, familiája drámája levéltári kutatások eredményeként tárult fel. A könyvbemutatót dedikálás és beszélgetés zárta.
AA következő időszakban pedig Budapest mellett megyeszerte várhatóak könyvbemutatók, többek között Kiskunhalason, Soltvadkerten és Zsanán is.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek