AZ EMBER TRAGÉDIÁJA - hamarosan DVD-n

Madách színművének huszonhárom éven át készült rajzfilmes adaptációját mind a szakma, mind a közönség kiemelt érdeklődéssel várja. - Megjelenés várható ideje: 2013. november 4.

 

AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

Színes magyar animációs film

 

Rendezte: Jankovics Marcell

Forgatókönyv: Madách Imre színműve alapján Jankovics Marcell

Szinkronszereplők: Szilágyi Tibor, Usztics Mátyás, Bertalan Ágnes, Széles Tamás

Operatőr: Bacsó Zoltán, Reményi Ágnes, Major Péter, Somorjai Eleonóra, Varga György

Producer: Koncz Károlyné, Kő Edit, Mezei Borbála

 

Jankovics Marcell Az ember tragédiája forgatókönyvét Madách Imre színműve nyomán 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után 2011-ben ért véget. A legismertebb magyar dráma tizenöt színből áll, az első három és az utolsó a bibliai teremtéstörténet paradicsomi környezetével keretbe foglalja a maradék tizenegyet.

 

Madách Az ember tragédiája c. drámájának hőse az első emberpár, akit a paradicsomból való kiűzetésük után a sátán, Lucifer, álmukban végigkísér a történelmen, és elvisz a beláthatatlan jövőbe. Lucifer az égben Isten féltékeny társa a teremtésben, a földön Ádám árnyéka. Ádám a történet végén fölébred és ráébred, hogy a „cél halál, az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga."

 

Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező korábban olyan nagysikerű egészestés animációs filmeket készített, mint a János Vitéz (1973), a Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), illetve dolgozott a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben a háromperces Küzdőkkel pedig Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.

 

Madách 150 évvel ezelőtt megjelent színműve a magyar irodalom egyik legfontosabb és legismertebb darabja. Huszonhárom éven át készült rajzfilmes adaptációját mind a szakma, mind a közönség kiemelt érdeklődéssel várja.

 

 

Eredeti cím: Az ember tragédiája

Nemzetközi cím: The Tragedy of Man
Gyártó: Magyar Rajzfilm Kft.
Hossz: 160 perc

DVD specifikációk:
kép: 4:3 (1.33:1)
hang: magyar (Dolby Stereo)
felirat: magyar, angol, francia, orosz
extrák:

- Audiókommentár Jankovics Marcell rendező-forgatókönyv közreműködésével

- Különálló zenei hangsáv

- Interjúk a díszbemutatón (kb. 23 perc)

- Mozielőzetes

 

Dvd forgalmazó: Mozinet Kft.

Ajánlott fogyasztói ár: 1.990 Ft

 

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek