AZ ELF Pictures következő filmjei: BERGMAN 100 és MADELINE A MÉLYBEN

December 6-án a BERGMAN 100, január 3-án pedig a kritikusok által ünnepelt, Sundance-kedvenc MADELINE A MÉLYBEN kerül a hazai mozikba.

 

December 6-án kerül a hazai mozikba a BERGMAN 100 (Bergman: A Year in a Life) című dokumentumfilm, mely az egyetemes filmművészet egyik legnagyobb hatású alkotójának ellentmondásos személyiségét legtermékenyebb évének tükrében vizsgáló, rendhagyó portré. Január 3-án pedig a kritikusok által ünnepelt, Sundance-kedvenc MADELINE A MÉLYBEN (Madeline's Madeline) látható szélesvásznon. Josephine Decker zavarba ejtő mesterművének főhőse egy problémás tinédzserlány, aki egy progresszív színházi darab próbái alatt egyre közelebb kerül pszichéje mélyrétegeihez. 

 

BERGMAN 100 (Bergman - A Year in a Life) 

Jane Magnusson rendhagyó dokumentumfilmje Bergman sorsfordító évére, az 1957-es esztendőre koncentrál. Ekkor művészetében egy olyan intenzív időszak kezdődött, amelyben sorra születtek a filmművészet legnagyobb klasszikusai között számon tartott alkotások: A hetedik pecsét után A nap vége és a Szűzforrás, majd a trilógiaként számontartott Tükör által homályosan, az Úrvacsora és A csend. A filmben hozzátartozók, munkatársak, kutatók próbálják megfejteni e mágikus év és Bergman titkát, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó. A BERGMAN 100-at Európai Filmdíjra jelölték a legjobb dokumentumfilm kategóriában.Premier: 2018. december 6.

MADELINE A MÉLYBEN (Madeline's Madeline)

A New Jersey-i tinédzser, Madeline lelkes tagja egy jónevű, progresszív kísérleti színházi társulatnak. Édesanyja szemében Madeline egy védtelen, mentálisan sérült teremtmény, akinek állandó felügyeletre és kezelésre van szüksége, ezért aggódva figyeli, hogy lánya egyre fontosabb szerepet kap a csapat munkájában. Amikor a színházi társulat karizmatikus vezetője, Evangeline a lány tehetségétől megbűvölve arra ösztönzi Madeline-t, hogy szője bele problémás múltját és gazdag belső világát a kollektív alkotói folyamatba, a valóság és a performansz közti határvonal kezd elmosódni, meglepő és destruktív fordulatokat véve a biztonságos próbák teréből a valóságba. De mi is a valóság?Josephine Decker kompromisszumoktól mentes drámája a Sundance Filmfesztiválon debütált, ahol lenyűgözte a kritikusokat eredetiségével, bátorságával, és a címszerepet alakító Helena Howard átütő játékával. A film két Independent Spirit Award-jelölést kapott, a legjobb színésznő  és a legjobb operatőr kategóriákban.Premier: 2019. január 3. A film decembertől elővetítéseken látható.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek